Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 22. hétfő, Magdolna

Lezárult az idei Újbuda Startup pályázat

Újbuda   |   2018, december 15 - 11:49
Nyomtatóbarát változatSend by email

Tizenkét csapat vett részt ötleteivel az idei Újbuda Startup pályázat döntőjében. A negyedik alkalommal meghirdetett verseny utolsó fordulóját december 14-én tartották.

Újbuda Önkormányzata az innovatív ötleteken és fejlesztéseken alapuló, növekedésorientált ifjúsági vállalkozások létrehozását támogatja az Újbuda Startup pályázattal, a cégalapítás korai szakaszában. Az idei felhívásra zömmel két-háromfős csapatok jelentkeztek, többnyire kezdeti fázisban lévő elképzeléssel. A pályázat első fordulója októberben zárult, a beérkezett 20 versenymunkából a zsűri kiválasztotta a legjobbakat. A döntőbe idén tizenkét csapat jutott. A főszervező Kerékgyártó Gábor, vállalkozásfejlesztési tanácsnok elmondta: a zsűri döntése különösen nehéz volt.

Az idei legjobbak 1-1 millió forinthoz jutnak és egy évig tartó ingyenes mentorálásban részesülnek. Ők a Craftabor napközis tábor, az Ewiser Forecast napelemparkokat segítő szolgáltatás, a HomeFencing víváshoz használható mobilalkalmazás, valamint a RunQuest stratégiai játék fejlesztői. A NewGenerationSkills projekt által felajánlott szintén 1 millió forintos különdíjat a Dietrend nyerte, amely egy személyre szabott életmód-tanácsadás ötletén alapszik.

A pályamunkák között szép számmal akadtak mérnöki fejlesztések, köztük telefonos játékok, mobilalkalmazások. Több ötlet kapcsolódott a sportolás, az oktatás, a szórakozás és a környezetvédelem témájához, de az egészség, illetve az újrahasznosítás, a ruházat vagy az élelmiszerek újragondolása is megjelent a tervekben. A zsűri megvalósíthatóság, piacképesség, hiánypótlás, illetve innováció alapján értékelte a benyújtott projekteket. Az elbírálásnál előnyt élveztek a több tudományterület eredményeit is hasznosító csapatok.

T. K.

Képek hamarosan!