Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
november 29. szerda, Taksony

Lezárult a MOL Campus és a MOME közös hallgatói pályázata

Újbuda   |   2020, július 7 - 13:09
Nyomtatóbarát változatSend by email

Kihirdették a MOL Campus és a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) összefogásával meghirdetett hallgatói pályázat nyerteseit. A pályaművek változatos, inspiratív és előremutató ötleteket tartalmaztak, a nyertesek összesen 3 millió forint pénzjutalomban részesültek.

A MOL új székházának környezetébe tervezett kültéri pavilonra és egy művészeti alkotásra írtak ki ötletpályázatot a MOME hallgatói számára. Ratatics Péter, a MOL Magyarország ügyvezető igazgatója szerint: egy friss, fiatalos, külső szem mindig új lendületet adhat a projektnek, és olyan kreatív és innovatív ötletek születhetnek, melyek összhangban vannak az elképzeléseinkkel, és végül olyan székházat építhetünk, amely rugalmasan kezeli majd a vállalat változó igényeit, de egyben kellemes és inspiráló munkakörnyezetet teremt.

A kültéri pavilonra változatos pályaművek születtek, első helyezett lett Dresch Anna és Szabolcs Kira munkája, amely erős vizuális látványt teremtene a Kopaszi-gát melletti parkban.

A művészeti alkotás kategóriában is változatos elképzelések készültek, végül a zsűri úgy döntött, hogy a MOL Campus közvetlen környezete nem a legmegfelelőbb helyszín ezek megvalósításához. A kiemelkedő pályaművek közé tartozik Besnyő Dániel adatvizualizációból kiinduló koncepciója, illetve Maruscsák Dávid futurisztikus megjelenésű térplasztikája.

A nyertesek összesen 3 millió forint pénzjutalomban részesültek.