Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 16. hétfő, Mózes, Botond

Lezártuk Újbuda játszótereit, parkjait

Újbuda   |   2020, március 19 - 15:16
Nyomtatóbarát változatSend by email

Budapest kerületeivel egy időben, Újbuda Önkormányzata is lezárta a játszótereket, parkokat.

Ahol arra lehetőség van, ott fizikai zárás történik, egyéb helyeken figyelmeztető táblák kerülnek ki a parkokba, játszóterekre. A sport parkokban lévő eszközöket szalag veszi körbe, kérjük ne használják azokat.

Újbuda Önkormányzata azt kéri a lakosságtól, hogy a szabadban is tartsanak kellő távolságot egymástól, akár sportolnak, akár edzenek vagy csak játszani, pihenni mennek. Akik saját felelősségre mégis használják a parkokat és ott eszközöket érintenek meg (padok, játékok, fitness tárgyak), figyeljenek a fokozott higiéniára, alkalmazzanak kézfertőtlenítőt és kerüljék arcuk érintését.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Virágültetés a kerületben  

Közel harmincötezer egynyári növény – többek között bársonyka, begónia és petúnia – teszi színesebbé a kerületet.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.