Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 6. csütörtök, Brúnó, Renáta

Letették az Evosoft szoftverfejlesztő központjának alapkövét

Újbuda   |   2019, március 26 - 13:02
Nyomtatóbarát változatSend by email

Csaknem 20 ezer négyzetméteres szoftverfejlesztő központ épül Budapesten a Siemens-csoporthoz tartozó Evosoft Hungary Kft. számára. A beruházás már javában zajlik, az épület alapkőletételére március 25-én került sor az Infoparkban, az iroda várhatóan 2021 elején nyitja meg kapuit.

Újbudán az Infoparkban épül meg a Siemens csoporthoz tartozó Evosoft Hungary Kft. új szoftverfejlesztő központja. A hatemeletes irodaház a Magyar Nobel-díjasok Kutatás-Fejlesztési Park építésének második ütemében készül el a Wing Zrt. beruházásban. A bruttó 21400 négyzetméteres épületet várhatóan 2021 elején adják át, az irodák alapterülete összesen 19500 négyzetméter lesz. A több mint 1600 dolgozóra 512 parkolóhely jut, és 1900 négyzetméternyi raktárt is kialakítanak az épületben. A beruházás összegét a Wing Zrt. egyelőre nem kívánja nyilvánosságra hozni.

Szigeti Ádám, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) innovációért felelős helyettes államtitkára az alapkőletételen kijelentette, hogy a beruházás erősíti a megbízó Siemens kapcsolatait Magyarországgal. Példaértékűnek nevezte a német vállalat innovációs eredményeit, fontosnak a magyar kis- és közepes vállalatok innovációs képességének javítását, ennek érdekében hatékonyabb pályázati rendszert ígért. Úgy vélte, a közepes méretű magyar vállalatok a globális értékláncokba is bekapcsolódhatnak, a fejlett innovációs ökoszisztéma pedig a közszolgáltatások és ellátórendszerek fejlődéséhez is hozzájárulhat. Petényi István, az Evosoft Hungary Kft. ügyvezetője a vállalat hatékonyságának javulását várja attól, hogy egy központba vonják össze a budapesti telephelyeken végzett szoftverfejlesztői tevékenységeket. Az épület erényei közül kiemelte az egyetemek közelségét. Mint mondta, fontosnak tartják a kapcsolatépítést a felsőoktatással, illetve a részvételt a jövő mérnökeinek képzésében. A beruházó Wing Zrt. elnök vezérigazgatója, Noah Steinberg a rendezvényen kiemelte, hogy a munkaerő-kereslet felértékeli a korszerű irodaházakat, hiszen a legjobb szakemberek megszerzéséhez és megtartásához a vonzó munkakörnyezet is hozzájárul.

MTI/Újbuda

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.