Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 17. hétfő, Laura, Alida

Lemezjátszó: a Queenről vitázva folytatódott a program

Újbuda   |   2017, november 17 - 13:30
Nyomtatóbarát változatSend by email

A B32 popzenei sorozatában a Queen első nagylemezét játszották le, miközben a műsorvezetővel és a közönséggel Németh Juci énekesnő beszélgetett a brit rockegyüttes munkásságáról.

A Lemezjátszó sorozat továbbra is teltházzal folyik, úgy tűnik valami fontosra találtak rá a szervezők; a közönség szereti ma is tökéletes minőségben meghallgatni azokat a zenéket, amelyeket különböző okokból koncerten már nem hallhat. Ezúttal a Queen együttes volt soron, és a beszélgetésre meghívott énekesnő, Németh Juci direkt a zenekar legelső, 1973-as lemezét választotta, amely anno, kiadásakor még nem lett sikeres.

Elmondta, bár neki már édesanyja is mutatta ezeket a számokat, csak később, tinédzserkorában lett rajongója a csapatnak. A Freddie Mercury halála után tartott emlékkoncertet nézték tévében, és úgy érezte, neki is a színpadon a helye, énekesnővé kell válnia – tehát éppen a Queen hatásának köszönheti pályáját az Anima Sound System és a Nemjutci zenekarok énekesnője. Képzett karnagyként azt is kiemelte, hogy a zenekar hangzásvilága, a dalok felépítése gyakran kifejezetten izgalmas, komoly figyelmet igényel olyan képzett fülektől is, mint ő.

A beszélgetésbe a közönség sorából többen bekapcsolódtak, ugyanis olyanok is helyet foglaltak a B32 nézőterén, akik ott voltak az együttes 1986-os Népstadion-beli koncertjén. Sőt, a hazai Queen Klub is tiszteletét tette, így a zenekar munkásságát mélyen ismerők vitájának lehettünk tanúi, amikor épp nem az album szólt.

A sorozat november 21-én a Depeche Mode együttes egyik lemezével folytatódik, illetve decemberben is várható további két összejövetel.

B. GY