Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
március 5. kedd, Adorján, Adrián

Lehet békés a dackorszak

Újbuda   |   2018, október 8 - 12:53
Nyomtatóbarát változatSend by email

A dackorszak nehézségeiről tartott előadást Vida Ágnes gyermekpszichológus a Gazdagréti Közösségi Házban október 6-án. A szakember szerint vannak olyan nevelési módszereket, amelyek segítségével megérthetőbbé válhat a dackorszak időszaka.

Vida Ágnes szerint a békés dackorszak bár paradoxonnak tűnhet, mégis vannak olyan módszerek, amelyekkel elérhető, hogy gyermekünk ne legyen hisztis. A pszichológus-blogger szerint fontos, hogy a gyermek ne vigye tovább az adott életszakaszban kialakult rossz szokásokat, viselkedési mintákat. Erről a nehéz életszakaszról tartott előadást a Gazdagréti Közösségi Házban a gyermekpszichológus, majd válaszolt a szülők kérdéseire. Vida Ágnes családoknak, anyukáknak szóló blogjait tízezrek követik naponta. A több sikeres pszichológiai témájú könyv szerzőjének két alapvető nevelési elve van. Egyik a természetesség, azaz, hogy a természeti népek nevelési megoldásai is célhoz vezethetik a modern kor szülőit, másik pedig a gyermek egyénisége, vagyis a szülő feladata, hogy megtalálja az egyénre szabott, legjobb megoldást.

A Gazdagréti Közösségi Ház következő családi programja a Mesekocsi Színház előadása lesz október 14-én, október 27-én pedig a kisgyermekeseket várják az Ölelő Anyakör anya-baba klubjában.

D. B. S.