Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
március 26. vasárnap, Emánuel

Legyél példakép!

Újbuda   |   2014, július 16 - 00:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

A Példakép Alapítvány idén is keresi az ország legígéretesebb fiatal vállalkozóit. Nevezni nem csupán a fődíjért érdemes, hiszen a pályázat egyben bemutatkozási lehetőség is, jó alkalom a szakmai fejlődésre, a kapcsolatépítésre.

Jellemzően nem ismerjük a magyar sikertörténeteket, így van ez a vállalkozások terén is. Ezen szeretne változtatni a nemrég létrejött Példakép Alapítvány: a civil kezdeményezés példaértékű cégek bemutatásával akarja a fiatalokat ösztönözni arra, hogy a vállalkozói létben is gondolkodjanak, vonzó, elérhető és követhető életpályát lássanak maguk előtt. Szeretnék felhívni a figyelmet, hogy itthon is lehet boldogulni, sikeres vállalkozást építeni, ehhez pedig egy példakép olyan hajtóerő lehet, ami motivációt adhat, akár egy egész életre.

A Példakép Pályázat 2013-ban indult először. A fődíjat ugyan nem újbudai cég vitte el, de a szakmai zsűri által kiválasztott ötven vállalkozó közé hét kerületi fiatal is bekerült, ami óriási teljesítmény egy országos pályázaton. Idén egy hárommilliós fődíjat és egy egymillió forintos közönségdíjat vihetnek haza a nyertesek. A szakmai különdíjak között szerepel többek között exporttámogatás, tanácsadás, mentorálás, új weboldal és kiállítási lehetőség is.

Az ötven kiválasztott ezen kívül bekerül a „Példaképek 2014” kiadványba, és részt vesz a Példakép Roadshow-n, amely országszerte elviszi a vállalkozás hírét a sajtóvisszhanggal együtt. A pályázathoz kapcsolódó programok során pedig olyan elismert szakemberekkel kerülhetnek kapcsolatba a fiatalok, akik később mentorként segíthetik szakmai fejlődésüket.

Pályázni augusztus 31-éig lehet, mikro-, kis- és középvállalkozók jelentkezését várják. A zsűrizés szeptember végén lesz.

HL