Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 2. hétfő, Petra

Legjobb tanulók, legjobb sportolók öregbítik Újbuda hírét

Újbuda   |   2016, június 20 - 11:56
Nyomtatóbarát változatSend by email

Csaknem 20 általános és középiskolai diák kapott kerületi elismerést jó eredményeiért. A jutalmazottak nem csak kitűnő tanulmányi eredményekkel büszkélkedhetnek, többségük példamutató magatartással, sporttevékenységgel is kiemelkedőt alkot évről évre.

A 8-ik osztályos Domaházi Nándor, az Újbudai Teleki Blanka Általános Iskola tanulója, elsősorban a reáltantárgyakat kedveli, kémia, fizika és matematika versenyeken indul, városi és országos szinten is elismerésre méltó eredményeket mutat fel. Továbbtanulással kapcsolatos tervei is körvonalazódnak, azt azonban még nem tudja, hogy felnőttként mivel szeretne foglalkozni. Szabad idejében sportol: görhokizik és teniszezik.

A Gárdonyi Géza Általános Iskolából – bár az intézménynek több tucat kitűnő tanulója van – egy diák érkezett a díjátadóra. Az iskola igazgatója azonban hangsúlyozta, mind a pedagógusok, mind a szülők szeretete és támogatása rendkívül hasznos és szükséges, hiszen enélkül a tanulók nem tudnának ilyen szép eredményeket felmutatni – hangsúlyozta Homolay Károly igazgató.

Molnár László alpolgármester szerint fontos, hogy a felnövekvő generáció tudásával, magatartásával hozzájárulhasson a jövő építéséhez, ezért a XI. kerület támogatja az iskolákat.

A kitűnő tanulók oklevél-és könyvjutalomban részesültek.

Iskola név méltatás
Újbudai Ádám Jenő Általános Iskola Balkó Eszter 8. a Szorgalma kimagasló, magatartását a nagyfokú igazságérzet, megbízhatóság és segítőkészség jellemzi. Kézügyességét szívesen állítja a közösség szolgálatába.
Domokos Pál Péter Általános Iskola Nyika Eszter Dorottya 8. b Kimagasló tanulmányi eredménye mellett rendkívül aktívan vett részt az osztály, illetve az iskola közösségi munkájában. Tanulmányi és sportversenyeken is szép eredménnyel szerepelt.
Gazdagrét - Törökugrató Általános Iskola Charaf (ejtsd: Saraf) Kamel 8. b Tanulmányi munkája kiváló, az év végi bizonyítványában 8 tárgyból kitűnő minősítés szerepel. Kiemelkedő eredménye a kerületi matematika versenyen, illetve a Diákolimpián a sakk csapattal elért első helyezése. A közösségi munkában aktív, kezdeményező és segítőkész.
Gazdagrét - Csikihegyek Általános Iskola Tabányi Eliza 8. a Tanulmányi teljesítménye nyolc éven keresztül kiemelkedő volt. A 2015-16-os tanévben az Országos Hermann Ottó Biológia verseny kerületi fordulóján első, a Teleki Pál Országos Földrajz verseny kerületi fordulóján második, a kerületi Matematika versenyen pedig negyedik helyezést ért el. Sokszínűségét bizonyítja, hogy önszorgalomból indult az Országos angol nyelvi levelező versenyen is, amelyen országos második helyezést ért el.
Lágymányosi Bárdos Lajos Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Gimnázium László Imola 6. z A tanuló eddig is minden évben kitűnő eredménnyel zárta a tanéveket. Az idén is nagyon sok tanulmányi és sport versenyen vett részt és ért el kiváló eredményeket. Kiemelkedő eredményei mellett példamutató magatartású és szorgalmú, és közösségi munkája is kiemelkedő.
Bethlen Gábor Általános Iskola és Gimnázium Vida Judit 12. a Komoly, szorgalmas, igazi közösségteremtő személyiség. Az általa szervezett csapat a PénzSztár közgazdasági verseny országos döntőjéba jutott. Facebook csoportokat hozott létre, melyekben a különböző tanulócsoportok zavartalanul tudnak információt és gondolatot cserélni. A 12 évfolyamra kitűnő lett a bizonyítványa.
Újbudai Bocskai István Általános Iskola Gyenge Emil 8. a A nyolc év során minden tanévben kitűnő volt. Sikeresen szerepelt kerületi versenyeken, tagja volt a kerületi győztes természetismereti csapatnak is. Sportversenyek aktív résztvevője, a harmadik helyezett röplabda csapat tagja. A közösségi munkából is kivette a részét, felső tagozaton végig ő volt osztályának diákönkormányzati képviselője. Szabadidejében szívesen foglalkozik vasútmodellezéssel.
Újbudai Grosics Gyula Sport Általános Iskola Szebeni Domonkos 8. b Bizonyítványa mindvégig kitűnő volt, magatartása példamutató. Iskolai versenyeken rendszeresen és eredményesen vett részt. Sportága a kajak-kenu, élmezőnyben végez a bajnokságokon.
Farkasréti Általános Iskola Buránszky Márton 8. a Márton nyolc éven keresztül kiváló tanulmányi eredményével, számos szaktárgyi versenyen elért 1. 2. 3. helyezésével, példás magatartásával és követendő szerénységével, valamint a közösségért végzett áldozatos tevékenységével érdemelte ki a címet.
Újbudai Gárdonyi Géza Általános Iskola Barna Attila 8. a Kiemelkedő tanulmányi eredményei mellett aktívan részt vett az osztály közösségi életében. Matematika, német és fizika kerületi és budapesti versenyeken képviselte az iskolát. Érdeklődése sokoldalú: kosárlabdázik, zongorázik. Példamutató emberi tartása, szorgalma kimagasló.
Újbudai József Attila Gimnázium Ronkai Anna 11. b. Idén minden tantárgyból ötösre áll, színjátszóköri és egyéb szerepléseiért igazgatói dicséretekben részesült. Közösségi munkája messze kimagasló.
Kelenvölgyi Általános Iskola Petik Panna 8. b Magatartása és szorgalma példamutató. Több tanulmányi területen indult kerületi versenyeken, idén matematikából első helyezést ért el. Kiváló sportoló, versenyszerűen vizilabdázik. Atlétikában és különböző csapatsportokban is eredményesen képviselte az iskolát a kerületi Diákolimpián. Önzetlen, lelkes közösségi munkájával nagyban hozzájárult az osztály és az iskola közösségi éltének színesítéséhez.
Újbudai Montágh Imre Ált. Isk., Óvoda és Készségfejlesztő Speciális Szakiskola Pap Nimród 2. o Nimród már első osztályos kora óta az egyik legszorgalmasabb kisfiú az osztályban. Ünnepségeken is rendszeresen számíthatunk rá, legyen szó akár éneklésről, táncról vagy versmondásról. Magatartásával példát mutat a többi kisgyereknek. Az iskolában többször elnyerte „a hónap tanulója” illetve „a hónap szépírója” címeket.
Őrmezei Általános Iskola Szolláth Kata 8. b Közösségi és tanulmányi munkája egyaránt kiemelkedő, magaviselete példamutató. Rendszeresen képviselte az iskolát kerületi, fővárosi és országos szaktárgyi versenyeken, többször ért el első helyezést. Szorgalmas, segítőkész, lelkiismeretes, szerény, megbízható tanuló, akire az osztály és az iskola közössége is büszke lehet.
Újbudai Petőfi Sándor Általános Iskola Vajda Fábiusz 8. b Hetedik évfolyamtól kitűnő a tanulmányi eredménye. Kerületi versenyeken rendszeresen első helyezést ért el, matematikából, kémiából, fizikából többször eljutott az országos fordulókig. Ötödikben VI. lett a Zrínyi Ilona kerületi matematika versenyen, hetedikben V., nyolcadikban III. helyezést ért el.
Több éve kempozik, ebben is rendszeresen eredményeket ér el.
Újbudai Teleki Blanka Általános Iskola Domaházi Nándor 8. a Nándor kiváló tanulmányi eredménye mellett évről évre szívesen és eredményesen képviselte az iskolát a kerületi és más rendezvényeken. Arany minősítést, Nívódíjat, és dobogós helyezéseket ért el a különböző zenei versenyeken. Érdeklődése középpontjában a zongora mellett a természettudományok állnak. A felső tagozaton matematika-, fizika-, kémia-, természetismeret-, valamint angol-, prózamondó-, és énekversenyeken is jeleskedett.
Weiner Leó Zenei Alapfokú Művészeti Iskola és Zeneművészeti Szakközépiskola Polonkai Beáta 11. o. Beáta blockflöte tanszakos tanuló. Mind a közismereti mind a szakmai-zenei területen egyenletesen és kimagasló szorgalommal végzi feladatait. Tanulmányi átlaga az idei tanévben kitűnő. A kötelező feladatai mellett az iskola rendezvényeinek, koncertjeinek és a külső szerepléseinek gyakori fellépője. Eredményes munkája mellett az iskolai közösség tevékeny tagja.
Weiner Leó Zenei Alapfokú Művészeti Iskola és Zeneművészeti Szakközépiskola Szabó Anna 10. o. Anna hárfa tanszakos tanuló, mind a közismereti mind a szakmai-zenei területen egyenletesen és kimagasló szorgalommal végzi feladatait.

T. K.