Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 8. csütörtök, Medárd

Leégett egy kelenföldi raktár

Újbuda   |   2018, szeptember 21 - 20:41
Nyomtatóbarát változatSend by email

Leégett egy kelenföldi raktárépület a Kelenföldön, a Hengermalom út közelében. A fővárosi tűzoltók péntek estére eloltották a lángokat, személyi sérülés nem történt.

Egy üresen álló raktárépület 3500-4000 négyzetméteres födémszerkezetében keletkezett tűz pénteken késő délután a Soproni út és a Hengermalom út kereszteződésében.
Kisdi Máté a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta: huszonkét járművel mentek ki a helyszínre, ahol 74 tűzoltó tíz vízsugárral és három vízágyúval oltotta a tüzet. Az oltást nehezítette, hogy a raktár tetőszerkezetének egy része beomlott.
A munkák idejére az 1-es villamos forgalmát a Hengermalom útnál korlátozni kellett, mert a tűz oltásához szükséges vizet az út másik oldalán álló tűzcsapról is nyerték, és a tömlőt végig kellett fektetni a síneken.
Nem sokkal fél nyolc előtt körülhatárolták a lángokat, majd negyed 9-re a megszüntették a lánggal égést. Nem sérült meg senki. A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság eljárást indított a tűz keletkezésének feltárására.

MTI/Újbuda

Fotók: langlovagok.hu