Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 27. hétfő, Hella

László Imre polgármester köszöni az újbudaiak együttműködését és türelmét

Újbuda   |   2020, november 13 - 20:43
Nyomtatóbarát változatSend by email
Tisztelt Újbudaiak!
Nem lehetek eléggé hálás Újbuda lakóinak. Míg kedden a járványügyi konkrétumokat tartalmazó kormányrendelet rekordkéséssel és helyzethez méltatlan kényelmi tempóban jelent meg, addig nekünk szerda délelőtt már gyors döntéseket kellett hoznunk maszkhordás tekintetében.
Most nem csak polgármesterként, hanem orvosként fordulok Önökhöz, amikor azt kérem, tartsák be a kellemetlen, de szükségszerű korlátozó intézkedéseket. Ezek a lépések mind az Önök és családtagjaik egészségének és életének védelmét biztosítják. Több mint 150 ezren laknak kerületünkben, ami nem teszi lehetővé, sem életszerűvé azt, hogy utcáról utcára kijelöljük azokat a területeket, ahol kötelező a maszkviselés.
Ezért döntöttem úgy, hogy valamennyi újbudai közterületen kötelezővé teszem a maszk viselését a 6 év felettiek számára. A parkok, zöldterületek, zöldterületen lévő játszóterek területén ajánlott, de nem kötelező. Szintén ajánlott liftekben, társasházi közös helyiségekben, valamint autóban amennyiben a járműben ülő személyek nem együtt élő családtagok.
Átgondoltan és késlekedés nélkül kellett meghozni a döntéseket, és általános tapasztalatunk, hogy az újbudaiak együtt gondolkodnak velünk ebben az ügyben is. Odafigyelésből ismét jelest vihetünk haza mindennap, de még messze nincs vége.
Most egyszerre szépek és szomorkásak az újbudai terek, de ahhoz, hogy később esténként önfeledten sétálhassunk kedvenc utcáinkon, most fegyelmezettnek kell lennünk. Köszönet ezért az Újbudaiaknak, és bármilyen probléma esetén, kérem, forduljanak az önkormányzat munkatársaihoz.
Koronavírussal kapcsolatos információkat, így egyebek mellett időseknek segítségkérést bevásárláshoz, gyógyszerek kiváltásához; hatósági házi karanténnal kapcsolatos támogatást; segítségnyújtást fogyatékkal élők számára +36-1-372-4566-es COVID Info vonalon kaphatnak.
Vigyázzanak magukra! Vigyázzunk egymásra!