Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 16. vasárnap, Jusztin

Lakossági fórumon egyeztettek a gazdagrétiek a Budaörsi úti csomópontról

Újbuda   |   2015, március 2 - 14:36Nyomtatóbarát változatSend by email

Lezárult a közműkiváltás és az előkészítés, kezdődnek a Budaörsi úti csomópont főbb elemeit érintő szerkezetépítési munkái. Év végére kialakítják a felszíni lámpás csomópontokat, megépül a gyalogos aluljáró és a két földalatti visszafordító is.

Lakossági fórumot tartottak Gazdagréten a Budaörsi úti közúti csomópont építésével kapcsolatban. A kivitelező Swietelsky Magyarország Kft. képviselője tájékoztatta a résztvevőket az elvégzett munkálatokról. Elmondta, hogy eddig elsősorban közműkiváltási és előkészítő munkákat végeztek, hogy végül a közúti közlekedéshez szükséges ideiglenes út építése március végére, április elejére befejeződjön. Ezután kezdődik a csomópont főbb elemeinek szerkezetépítési munkálata. A befejezés határideje - szerződés szerint - 2015 vége, emiatt továbbra is számítani kell a térségben forgalmi változásokra, mivel egyszerre kell tartani a határidőt és biztosítani a közúti közlekedést úgy, hogy közben haladjanak a nagy volumenű szerkezetépítési munkákkal is.

A felszíni lámpás csomópontok év végére tervezett kialakításáig meg kell épülnie az új gyalogos aluljárónak és két földalatti visszafordító műtárgynak. A kivitelező lakossági kérdésre elmondta, hogy bár  az enyhe tél miatt keletkezett sár jelentősen megnehezítette a helyzetüket, de mindent megtesznek a terület folymatos takarításáért. A vállalkozó a közeljövő nagyobb munkálatai közül kiemelte a Sasadi úthoz közeli gyalogos felüljáró néhány méterrel a belváros irányába emelését, amire várhatóan március 6-án kerül sor. Ez a felüljáró az építkezés végén, a tervezett gyalogos aluljáró megépülésével megszűnik.

H.L.

Lakossági fórumon egyztettek a gazdagrétiek a Budaörsi úti csomópontról