Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 17. szerda, Rudolf

Kutyát uszítottak az intézkedő rendőrökre

Újbuda   |   2015, január 15 - 12:03
Nyomtatóbarát változatSend by email

Intézkedés közben támadtak rendőrökre a XI. kerületben, a napokban. A rendőrök rablás miatt állítottak volna elő egy 17 éves fiút, de családtagjai közül többen is megtámadták őket és rájuk uszították kutyájukat. Az akcióban a rendőrök könnyebb megsérültek, közülük ketten is kutyaharapást szenvedtek.

Decemberben több bejelentés érkezett rablás miatt, ismeretlen tettesek ellen a rendőrségre. Az incidenseket minden esetben hasonló módszerrel, gyermekek és fiatalkorúak ellen követték el. A tettesek többször felbukkantak a Kelenföldi pályaudvar környékén is, ahol leszólították a járókelőket, majd kirabolták őket. A fiatalabbaknak verést ígértek, de volt akit késsel fenyegettek azért, hogy megszerezzék pénzét, telefonját. Előfordultak még a Feneketlen tó környékén, a Budaörsi úton, a Fehérvári úton valamint az Etele úton is.

Kutyát uszítottak az intézkedő rendőrökre

A rendőrség kamerafelvétel alapján adott ki körözést a támadók ellen. Egyiküket valaki felismerte, majd a sértettek fényképek alapján azonosították az elkövetőket. Elfogásuk nem volt zökkenőmentes, az egyik gyanúsított családtagjai ugyanis rátámadtak az intézkedő rendőrökre.

Ficsor Karolina a XI. Kerületi Rendőrkapitányság századosa elmondta, a rokonok megpróbálták megakadályozni az intézkedést, melynek során nem csak személyi-, hanem kutyatámadás is érte őket. A megvadult állat őt és egyik rendőrtársát megharapta. Hosszas dulakodás után elfogták az elkövetőt, majd egy másik helyszínen tettes társát is. Egyikük jelenleg házi őrizetben van, míg társa 30 napra előzetes letartóztatásba került. Hivatalos személy elleni erőszak miatt négy családtag ellen indult eljárás.

- HL -