Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
augusztus 9. kedd, Emőd

Kutyaszépségverseny a Kopaszi-gátnál

Újbuda   |   2016, április 18 - 12:21
Nyomtatóbarát változatSend by email

Ivartalanított kutyák szépség- és ügyességi versenyét tartották a Kopaszi-gát melletti területen, a Városi Kutyák Iskolájának telepén vasárnap délelőtt. A kutyás programon az ivartalanítás jótékony hatására is figyelmeztették a látogatókat, továbbá az örökbefogadás előnyeiről is beszámoltak a leendő gazdiknak.

Lujzi, a nagy testű husky keverék mostantól szerető családja körében hajthatja álomra a fejét. Az ebet az ivartalanított kutyák szépség- és ügyességi versenyén fogadták örökbe vasárnap. A Kopaszi-gát melletti akadálypályán az örökbefogadás mellett volt ügyességi vetélkedő, illetve az ivartalanítás jótékony következményeiről is beszámoltak. A kutyák ivartalanítása ugyanis, közhiedelemmel szemben, évekkel hosszabbíthatja meg a négylábúak életét, továbbá számos betegség is megelőzhető a beavatkozással. - Az ivartalanítással a szaporulatok is csökkennek – mondta Legendi Jutka, a Zöldzebra Egyesület elnöke.

A családban élő kutyáknak jó dolguk van a gazdátlanokhoz képest. Az egyik látogató kutyája, Málna, a 3 éves angol cocker spániel például három órát sétál naponta, prémium tápot eszik és rendszeresen jár állatorvosi ellenőrzésre. A négylábúakat azonban gyakran méltatlan körülmények között tartják, illetve amikor jelenlétük teherré válik a gazdáknak, az ebeket egyszerűen szabadon engedik. Emiatt gombamód szaporodnak a menhelyek, amelyek áldozatos munkája révén egyre kevesebb kóbor kutyát látni az utcákon. - Az állatmenhelyek azonban gyakran helyhiánnyal küzdenek, mivel az embertelen körülmények között párosodó kutyák szaporulata évente elérheti a több százezres nagyságrendet – tette hozzá az egyesületi elnök.

T. K.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.