Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 23. kedd, Lenke

Kulturális fesztiválok hétvégéje

Újbuda   |   2019, szeptember 25 - 14:22
Nyomtatóbarát változatSend by email

Szeptember 27-én és 28-án családi, gasztro- és művészeti programokkal várja az érdeklődőket az Eleven Ősz a Bartók Béla Boulevard-on. Ugyanezen a hétvégén több fesztivált is rendeznek.

A 15. Újbuda Jazz Fesztivált az A38 Hajón és a MU Színházban tartják. A koncertek sorát az osztrák 5K HD nyitja, utána Harcsa Veronika legújabb formációja, a belga–luxemburgi–magyar Next.Ape Quartet áll színpadra. A kiállítótérben két hazai trió lesz hallható: a Turul Blast, illetve a Kinetic Erotic. A fesztivál zárásaként szólal meg élőben Žagar Eastern Sugar lemeze, amelyet Török Ferenc Szezon című filmjének soundtrackjeként ismert meg a közönség.
Idén először rendezik meg a PesText világ­irodalmi fesztivált, amely szintén eljut újbudai helyszínekre: szeptember 24–28. között számos felolvasásnak ad otthont az A38 Hajó, valamint a Bartók Béla úti Gdansk Kocsma. A fesztivál a visegrádi országok irodalma mellett azokra a magyar származású írókra, műfordítókra, kutatókra fókuszál, akik külföldön szereztek nemzetközi hírnevet. További információ a https://pestextfestival.hu weboldalon.

(Újbuda)