Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 22. hétfő, Magdolna

Különleges kiállítással nyitotta meg galériáját a KÉK

Újbuda   |   2016, január 19 - 16:51
Nyomtatóbarát változatSend by email

A Lakatlan című tárlat fotóin keresztül mutatja be elhagyott és lakatlanná vált épületek újrahasznosítára irányuló projektjének eredményeket a Kortárs Építészeti Központ (KÉK). Az épületek és új lakóik egymásra találása sikertörténetnek számít.

A KÉK 2012 őszén indította el az üres ingatlanok újrahasznosításáról szóló szakmai programját. A Lakatlan program célja az volt, hogy különböző nézőpontok, módszerek és szereplők bemutatásával strukturálja a nem lakáscélú üres ingatlanokról szóló közbeszédet a gazdasági válság következményeivel küszködő Budapesten.

A nyilvános előadásokat és a kutatást budapesti helyszínekre koncentráló workshopok követték, majd olyan keretrendszer és együttműködés létrehozása is elindult, amely megkönnyítheti a civil szervezetek, társadalmi vállalkozások, közösségi kezdeményezések hozzáférését az üresen álló önkormányzati, állami vagy magántulajdonú ingatlanokhoz.

A január 15-én a KÉK galériában megnyitott kiállítás azokat a helyszíneket mutatja be, amelyekre az elmúlt években fókuszált a központ, illetve azokat a szereplőket, akiktől tanultak, akikkel együtt dolgoztak, és akiknek segítettek helyet találni.

A tárlat február 16-ig látogatható a Bartók Béla úti épületben.

K. A.