Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 24. kedd, Eszter, Eliza

Közös sportpályáját használ egy újbudai és egy fővárosi iskola

Újbuda   |   2015, szeptember 25 - 13:40
Nyomtatóbarát változatSend by email

Felavatták az új sportpályát a Bethlen Gábor Általános Iskola és Újreál Gimnázium, valamint a fővárosi fenntartású Nemes Nagy Ágnes Művészeti Szakközépiskola közös udvarán szeptember 24-én.

Mintegy nyolcszáz gyerek használhatja a jövőben azt a sportpályát, amelyen két iskola, a Bethlen Gábor Általános Iskola és Újreál Gimnázium, valamint a fővárosi fenntartású Nemes Nagy Ágnes Művészeti Szakközépiskola osztozik.

A beruházás megvalósítása során problémát okozott az udvar szintkülönbsége, ami miatt rézsűt bontottak és egyéb földmunkákat is végeztek. A beruházás megvalósult, Hoffmann Tamás polgármester szerint sikeresen megoldottak mindent. A kivitelezést a Gamesz és az Újbuda Sportjáért Nonprofit Kft. közösen finanszírozta.

A Bethlen története 1888-ig nyúlik vissza, sportpályája eddig nem volt, a gyerekek az udvar egy részében sportoltak. Simicskó István a kerület országgyűlési képviselője szerint komoly összefogás kellett a méltatlan körülmények megszűntetéséhez.

H.L.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Újbudai Sportos Nap  

Számos szabadtéri, illetve belső helyszínre szervezett nyílt sportnapot Újbuda Önkormányzata május első szombatján. A május 6-i magyar sport napjához kapcsolódó rendezvény elsődleges célja a kerület sport­életének élénkítése volt, de a sportklubok, edzőtermek és sportlétesítmények megismerésére is lehetőséget teremtett.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.