Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 19. vasárnap, Ivó, Milán

Közös képviselőknek indít képzést a BKIK

Újbuda   |   2019, november 27 - 11:03Nyomtatóbarát változatSend by email

Társasházkezelői OKJ-végzettséggel nem rendelkező közös képviselőknek indít képzést januártól a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara. Cél, hogy a jövőben kellő szakmai tudással, a törvényi előírások megértésével és betartásával felelősen végezzék tevékenységüket.

Magyarország mintegy 1,5 millió társasház működtetését látja el közös képviselő vagy társasházkezelő. Sokan közülük szakirányú végzettség nélkül dolgoznak. A nemrég módosított társasházi törvény alapján a jövőben ez a tevékenység is csak kellő szakmai tudás ismeretében végezhető. A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara ezért ismét képzést szervez, amelyen a feladatok ellátásához szükséges általános, jogi, műszaki és gazdasági ismereteket sajátíthatják el a résztvevők.
A Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal által engedélyezett oktatás elsősorban az OKJ-s társasházkezelői képzettséggel nem rendelkező közös képviselőknek, intéző- és számvizsgálói bizottság tagjainak ajánlott. A 2020 januárjában induló 40 órás modul 8 hétig tart és vizsgával zárul. A képzés heti 1x5 órát vesz igénybe, így munka mellett is végezhető.

A képzés költsége bruttó 70 ezer forint, amely tartalmazza az oktatást, a vizsgaköltségeket és a tananyagot.

Részletek és jelentkezési lap elérhető a http://kozoskepviselokepzes.bkik.hu oldalon.