Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 15. hétfő, Henrik, Roland

Közös képviselőket érintő aktualitások

Újbuda   |   2015, április 16 - 13:48
Nyomtatóbarát változatSend by email

Lakóház felújítás pénzügyi lehetőségeiről, az új Országos Tűzvédelmi Szabályzatról és a nemrég történt gazdagréti tűzeset tanulságairól tartottak fórumot közös képviselőknek és lakásszövetkezeti elnököknek április 13-án.

Az idei költségvetési rendeletről és két pályázati lehetőségről számolt be Hoffmann Tamás polgármester a közös képviselők legutóbbi tanácskozásán. Elmondta, hogy a kormányzati Otthon Melege Program keretében nyolcvan millió forintra lehet pályázni, az önkormányzat lakóház felújítási pályázata pedig hetven millió forintos lehetőséget biztosít. Mivel mindkét program utólagos finanszírozású, a társasházaknak meg kell előlegezniük a megpályázott összeget, amelyet az elszámolást követően folyósítanak.

A Tűzvédelmi szabályok változásairól a Dél-budai Katasztrófavédelmi Kirendeltség munkatársai tartottak előadást. Az új szabályok szerint a tizennégy méternél magasabb lakóépületek szellőzőrendszereit 3 évente kell felülvizsgáltatni, szükség esetén kitisztíttatni, melyet kérés esetén igazolni kell tudni a Katasztrófavédelem felé.

Pócsik Attila a Dél-Budai Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője a közelmúltban történt gazdagréti lakástűzről is szólt és felhívta a figyelmet a parkolási szabályok betartására. – Az autóelszállítás miatti késlekedés, akár emberéletbe is kerülhet - mondta.

Sok kérdés foglalkozott az idén folytatódó társasházi kamerarendszer programmal, amelyről a továbbiakban az Újbuda Prizmánál érdemes érdeklődni.

H.L.