Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
február 26. hétfő, Edina

Közös emlékezés a várban

Újbuda   |   2015, március 12 - 00:08
Nyomtatóbarát változatSend by email

"A mi Március 15-énk!" címmel lesz közös szavalás az 1848-1849-es szabadságharc hőseinek emlékére.

„Talpra magyar, hí a haza!

Itt az idő, most vagy soha!”

1848. március 15-én hazánkba is beköszöntött a „Népek tavasza” virágba borítva a szabadság eszméjét. Ezen a napon az emberek kezükbe vették sorsuk irányítását és vér nélkül kivívták függetlenségüket. Azóta március 15-e az összefogás jelképe, a polgári magyar nemzet születésnapja.

A Honvédelmi Minisztérium Nemzeti Rendezvényszervező Hivatala az 1848. március 15-i események és a ’48-as hősök tiszteletére közös ünneplésre hívja Magyarországot.

Találkozzunk 2015. március 15-én (vasárnap) 15.00 órakor a Budai Várban

(a Szentháromság téren, a Szent István szobor melletti színpadnál)

Fogjunk össze, hogy Magyarország minél több településén szavalhassuk el együtt a forradalom himnuszát, Petőfi Sándor Nemzeti dal című költeményét!

Jelentkezni a hivatal@11kh.bfkh.gov.hu e-mailcímen lehet a kapcsolattartó nevével, elérhetőségével, a program rövid leírásával és a résztvevők tervezett létszámának megadásával, 2015. március 13-án (péntek) 10.00 óráig.

A kerület kreatív fiataljai imázsfilmet, fotósorozatot, hangzóanyagot készíthetnek a kiválasztott helyszínről. Miért szeretik a lakóhelyüket, milyen különleges történet kapcsolható hozzá, milyen érdekes lakói vannak? Fontos, hogy közben a kerületet/kerületrészletet is bemutassák.

A megmozdulásokról készült dokumentációt (videó, fotók, fájlok formájában) kérjük, küldjék el az nrh.rki.kommunikacio@hm.gov.hu címre, vagy a https://www.facebook.com/NemzetiRendezvenyszervezoHivatal oldalra. A beérkezett képeket és videókat az HM NRH Facebook-oldalának követői értékelik majd és a belőlük készült összeállításokat közzé tesszük a közösségi oldalakon, és a http://marcius15.kormany.hu oldalon .