Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 2. szombat, Ottó

Közönségdíjas lehet a Közös a Napunk program

Újbuda   |   2016, február 10 - 12:07
Nyomtatóbarát változatSend by email

Sozial Marie európai társadalmi innovációs díjra pályázott Újbuda Önkormányzata a Kézenfogva Alapítvánnyal együtt megvalósított "Közös a Napunk!" című óvodai érzékenyítő programmal. A közönségszavazatok leadására február 26-ig van lehetőség.

A nemzetközi felhívásra olyan projekttel lehetett jelentkezni, amely társadalmi innovációnak számít, fenntartható és példaértékű megoldásokkal szolgál. A díjat egy osztrák magánalapítvány, az Unruhe Privatstiftung hozta létre, amely az elmúlt években már nemcsak Ausztriában, Magyarországon és Csehországban lelt otthonra, hanem immár Szlovákiában, Szlovéniában, Németországban, Lengyelországban és Horvátországban is jól ismert. A díj kitüntetés, a teljesítmény elismerése, nem pedig rászorultság-alapú támogatás.

A közönségszavazás elindult, a voksokat az alábbi linken lehet leadni február 26-ig a "Közös a Napunk!" című programra:

http://sozialmarie.org/projektek/kozos_a_napunk.5339.html

A Sozial Marie pályázaton induló projektek 2012 óta nemcsak a 15 díj valamelyikét, hanem a közönségdíjat is elnyerhetik. A közönségdíj nyerteseiről kizárólag a közönség szavazatai döntenek, és az eredmény nem befolyásolja a zsűri döntését. A közönségdíjasokat, a projektjüket bemutató videóval ajándékozzák meg.

Újbuda

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.