Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 19. péntek, Emília

Közmeghallgatást tartott az önkormányzat

Újbuda   |   2021, december 6 - 15:10
Nyomtatóbarát változatSend by email

December 2-án a Polgármesteri Hivatal nagytermében tartott közmeghallgatást Újbuda Önkormányzata. A kérdésekre a kerület polgármestere és alpolgármesterei válaszoltak. A felvetések többsége a Kelenföldi Városközpont eladására kiírt pályázatot, Újbuda közlekedését, úthálózatának állapotát, valamint a parkolási problémákat és a Hamzsabégi úti vasútfejlesztést érintette.

A Kelenföldi Városközpont értékesítésére a többségi tulajdonos Budapest Fővárosi Önkormányzat által kiírt pályázattal kapcsolatban a környéken élő civilek aggodalmukat fejezték ki, mert véleményük szerint Kelenföld rendkívül túlépített, és tartanak attól, hogy lakóház vagy kilenc­emeletes épület kerül a városközpont helyére. László Imre polgármester a kérdésekre és hozzászólásokra reagálva elmondta: a fővárosi pályázat határideje a napokban járt le. Annak anyaga rövidesen hozzáférhető, megtekinthető lesz bárki számára, Újbuda Önkormányzata pedig a december 16-ára tervezett testületi ülésén már a beérkezett pályázatok tükrében tud majd érdemben tárgyalni az ügyről. A polgármester leszögezte: a XI. kerület vétójoggal élhet, és élni is fog a pályázatok elbírálásánál olyan beruházással szemben, amely nem a kerület érdekeit szolgálja.
A Hamzsabégi úti vasútbővítés ügyében is elhangzottak aggályok és javaslatok, ezzel kapcsolatban a kerület vezetése emlékeztette az egybegyűlteket, hogy mivel kiemelt állami beruházásról van szó, az önkormányzat nincs döntési helyzetben. A korlátozott lehetőségekkel élve azonban mindent megtesz a kerület vezetése, hogy az újbudaiak érdekeit képviselhesse ebben az ügyben is.
Azoknak az érdeklődőknek, akik a közmeghallgatáson nem éltek a szóbeli kérdésfelvetés, illetve válaszadás lehetőségével, az önkormányzat tizenöt napon belül írásban válaszol a kérdéseikre.