Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 21. vasárnap, Dániel, Daniella

Közmeghallgatáson kaptak választ az újbudaiak

Újbuda   |   2016, december 14 - 14:19
Nyomtatóbarát változatSend by email

Az elmúlt évek gyakorlatának megfelelően elsőként a közlekedéssel kapcsolatosan fordultak az újbudaiak Hoffmann Tamás polgármesterhez és az önkormányzati képviselőkhöz, hogy elmondhassák javaslataikat és kérdéseket tegyenek fel.

December 1-jén az újbudaiak elsősorban közlekedéssel összefüggő kérdéseket, kéréseket, javaslatokat intéztek az önkormányzat döntéshozóihoz a szokásos éves közmeghallgatáson. Azok, akik levélben fogalmazták meg gondolataikat, vagy a helyszínen kaptak, vagy írásban kapnak választ legkésőbb december 16-áig. A szokásokhoz híven a közmeghallgatásra olyan lakosok is eljöttek, akik helyben szerettek volna azonnali választ kapni.

Az észrevételek között számos pozitív megjegyzés, dicséret volt a városrész logisztikai, kulturális, közlekedési, környezeti fejlődésével kapcsolatban. A legtöbb panasz a kerületet intenzíven érintő útfelújításokra vonatkozóan hangzott el. – A Bocskai, Fehérvári és Bartók Béla úton zajló építkezések, illetve már megvalósult beruházások, és az általuk okozott forgalmi fennakadások még egy darabig eltartanak, ez azonban a Budapesti Közlekedési Központ hatáskörébe tartozik, lévén a BKK az utak tulajdonosa és fenntartója – ismételte több alkalommal is Hoffmann Tamás polgármester.

A közmeghallgatáson elhangzott a 87-es busz járatainak gyakoriságára vonatkozó kérés, továbbá felmerült az igény, hogy a budaörsi reptér környékén lévő nyaralóingatlanokat fejleszteni lehessen, ami jelenleg, az építési területté való nyilvánításig, nem valósítható meg. Egy javaslat a Karinthy Színház környékének fejlesztésére vonatkozott. A kérvényező hangsúlyozta, hogy bár egész Újbuda „velünk épül és szépül”, a színház környéke egyelőre – szemetesek hiányában – koszos, és vannak elhagyatott területek, ahol hajléktalanok húzzák meg magukat.

Az esetlegesen Újbudán helyet kapó szuperkórházzal kapcsolatos észrevételeket még jegelni javasolta a polgármester, mondván, a mamut egészségügyi intézmény helyének kijelölése kormányzati hatáskörbe tartozik. Döntés ebben a kérdésben pedig még nem született.

Újbuda