Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 25. csütörtök, Márk

Közmeghallgatás: nem maradt nyitott kérdés

Újbuda   |   2018, december 4 - 13:03
Nyomtatóbarát változatSend by email


Közmeghallgatást tartott december 4-én az újbudai képviselő-testület a Polgármesteri Hivatal üléstermében. A fórumra az érdeklődők a javaslataikat előre, írásban adhatták be, de a helyszínen is lehetett kérdezni. Akik előzetesen eljuttatták felvetéseiket az önkormányzathoz, ám személyesen nem tudtak megjelenni, tizenöt napon belül írásban kapnak választ. Az elhangzott kérdésekre a hivatal szakemberei és Hoffmann Tamás polgármester feleltek.

A felmerült igények között elhangzott a hulladékgyűjtők cseréje, a gyalogos közlekedés megkönnyítése a Móricz Zsigmond körtéren, a nemrég felújított Gomba körüli vendéglátó teraszoknál, mellékhelyiségek létesítése a Diószegi utcai és a Feneketlen-tavi játszótereknél, valamint a köztisztaság problémája, ezen belül a közterületeken elhagyott kutyapiszok felszámolása is. Hoffmann Tamás hangsúlyozta, hogy az önkormányzat mindent megtesz, de az ápolt környezet csak a lakosok közreműködésével tartható fenn.
Szóba kerültek a közlekedési, parkolási nehézségek is a Dayka Gábor utcában és környékén. Büki László városgazdálkodási igazgató ennek kapcsán elmondta, hogy a Polgármesteri Hivatal munkatársai foglalkoznak a problémákkal, elkészítették a térség forgalomtechnikai felülvizsgálatát, az egyeztetések folyamatban vannak az illetékes hatóságokkal.
(Újbuda)