Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 24. péntek, Iván

KÖZLEMÉNY

Újbuda   |   2020, október 11 - 13:56
Nyomtatóbarát változatSend by email

Újbuda Önkormányzata tájékoztatást kapott arról, hogy a Dél-Kelenföldi Óvoda székhelyén, a Lecke utcában egy óvodapedagógus igazoltan koronavírus fertőzött lett. Az elsődleges kontaktnak számító, érintett óvodai csoport karanténba került, az ÁNTSZ pedig megkezdte a kontakt-kutatást.

A karanténról csoportos határozat fog születni, melyet az óvodán keresztül kapnak meg a szülők.
A járványveszélyben két további óvodai alkalmazott érintett, egy óvónő és egy dajka, ők tünetmentesek, de az utolsó kontakt naptól számított 10 napig nem lépnek be az intézménybe.
A szülői közösség elnökét az óvoda vezetője telefonon tájékoztatta. Segítőkészen és megértőn álltak a szülők a helyzethez. Minden óvodai csoport kapott emellett egy tájékoztató levelet.
A technikai dolgozók továbbra is fokozott figyelemmel végzik a fertőtlenítő takarítást, ehhez minden felszerelés rendelkezésükre áll. Az érintett csoportszobát ózonionizáló készülékkel fertőtlenítették. A közös terekben a dolgozók maszkot hordanak, sőt, a gyermekek között a nagyobb arányú náthás tüneteket mutató csoportokban napközben is.
Mivel az állami rendszer csak a betegség tüneteit mutatókat szűri, így az intézményvezetővel egyeztetve az önkormányzat az adott telephely valamennyi dolgozóját, összesen 36 főt IgM teszttel szűri.
LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Kiteljesedés plakátokon  

Karinthy Márton – Karinthytok; Harcsa Veronika – Kassák-koncert; Grecsó Krisztián, Kollár-Klemencz László, Oltai Kata – Formabontók. Az elmúlt több mint öt évben egyebek közt ezekhez a XI. kerület kulturális helyszínein bemutatott előadásokhoz készített plakátokat Kollányi Julianna, az Újbuda újság tördelője és tervezőgrafikusa.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.