Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 29. szerda, Magdolna

Közlekedés húsvétkor és a tavaszi szünetben

Újbuda   |   2017, április 13 - 10:51
Nyomtatóbarát változatSend by email

Az iskolai tavaszi szünet és a húsvét miatt érdemes a megszokottnál nagyobb figyelmet fordítani a közösségi közlekedési járatok menetrendjére. Hétköznapokon a tanítási szünetek alatt érvényes menetrendet, nagypénteken, húsvét vasárnapján és hétfőjén pedig a vasárnapi és ünnepnapi menetrendet kell figyelni. Szombaton és vasárnap húsvéti körmenetek miatt néhány buszjárat forgalmában rövid idejű forgalomkorlátozásra lehet számítani.

A tavaszi szünet, a nagypénteki munkaszüneti nap és a húsvét miatt a következő napokban a fővárosi közösségi közlekedésben az alábbi menetrendek lesznek érvényben:

  • április 13-án, csütörtökön az iskolaszünetben érvényes pénteki menetrend lesz érvényben;
  • április 14-én, nagypénteken a munkaszüneti napokon és ünnepnapokon érvényes menetrendet kell figyelni;
  • április 15-én, szombaton a megszokott szombati menetrend lesz érvényben;
  • április 16-án, vasárnap és 17-én, hétfőn a munkaszüneti napokon és ünnepnapokon érvényes menetrendet kell figyelni;
  • április 18-án, kedden az iskolaszünetben érvényes munkanapi menetrend lesz érvényben.

Húsvéti körmenetek: néhány buszjárat rövid ideig terelve jár

Április 15-én Budapesten több helyszínen is húsvéti körmenetet tartanak. Az ünnepi rendezvények általában az arra közlekedő buszjáratok forgalmának rövid idejű korlátozásával járnak. A XI. kerületben 15-én várhatóan 19:30 és 20:15 között a Villányi úton, a Fadrusz utca és a Tas vezér utca közötti szakaszon lesz körmenett, ezért ebben az időszakban a 27-es busz és a 240-es busz módosított útvonalon közlekedik.

  • 27-es busz:

o A Sánc utca felé tartó buszok a Villányi út és a Szüret utca között a Balogh Tihamér út–Ménesi út módosított útvonalon haladnak, ezért kimarad a Tas vezér utca, a Szüret utca és a Ménesi út megállóhely. A terelt útvonal-szakaszon a buszjáratra a Szüret utcában, a Ménesi út kereszteződése után lehet felszállni.

o A Móricz Zsigmond körtér M felé tartó buszok a Villányi út és a Móricz Zsigmond körtér között a Tas vezér utca–Bocskai út–Bartók Béla út–Móricz Zsigmond körtér–Villányi út módosított útvonalon haladnak, ezért kimarad a Tas vezér utca megállóhely. A terelt útvonal-szakaszon a buszjáratra a Tas Vezér utcában a Villányi út kereszteződése után lehet felszállni.

  • 240-es busz:

o A Móricz Zsigmond körtér M felé tartó buszok a Villányi út és a Móricz Zsigmond körtér között a Tas vezér utca–Bocskai út–Bartók Béla út–Móricz Zsigmond körtér­–Bartók Béla út módosított útvonalon haladnak.

o A Budaörsi lakótelep felé tartó buszokra a Villányi úti Móricz Zsigmond körtér M végállomás helyett a Bartók Béla úton, a 7-es autóbuszok Albertfalva irányú megállóhelyén lehet felszállni.

A Fadrusz utca környékén haladó 17-es és a 61-es villamos a körmenet miatt néhány perces várakozásra kényszerülhet.

Újbuda