Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 27. hétfő, Hella

Közlekedés a bomba hatástalanítása idején

Újbuda   |   2020, június 11 - 11:54
Nyomtatóbarát változatSend by email

II. világháborús bomba hatástalanítása miatt 20:30 és 22 óra között lezárják a forgalom elől a Rákóczi hidat. A korlátozások miatt az 1-es villamos is csak részelegesen közlekdedik - derül ki a Budapesti Közlekedési Központ közleményéből. 

Világháborús bombát hatástalanítanak csütörtök este a IX. kerületben, az akció befolyásolja a XI. kerület közlekedését is. Tervezetten 19 órától kiürítik az érintett területet, majd várhatóan 20:30 és 22 óra között lezárják a forgalom elől a Rákóczi hidat, illetve a Weiss Manfréd út–Kvassay Jenő út útvonalat a Wein János út és a Soroksári út között. A Csepel-sziget a belváros felől a hatósági intézkedés alatt csak a Gubacsi híd felől érhető el.

A lezárás idején várható közösségi közlekedési korlátozások:

- az 1-es villamos Kelenföld vasútállomás felől az Infoparkig jár, a Bécsi út/Vörösvári út felől pedig a Mester utca/Könyves Kálmán körútig, majd az 51-es villamos vonalán a Mester utca/Ferenc körút végállomásig közlekedik,

- a H7-es HÉV a lezárás idején nem közlekedik, Csepel, Szent Imre tér és a Boráros tér között pótlóbuszok viszik az utasokat, amelyek a Gubacsi híd felé terelt útvonalon közlekednek.

A Csepel-sziget a belváros felől a hatósági intézkedés alatt csak a Gubacsi híd felől érhető el.