Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
március 24. péntek, Gábor, Karina

Közel ezer új fa a kerületben

Újbuda   |   2022, november 23 - 13:44Nyomtatóbarát változatSend by email

Az idei őszi ültetési időszakban 250 fát telepítenek ki Újbudán, ezek már megérkeztek az Anna utcai depóba. Számos helyen megkezdődött az ültető gödrök kialakítása, illetve a fák kihelyezése.

A fiatal fák állománya 2020–2022-ben átfogó vizsgálaton esett át a kerületben, az esetlegesen elpusztult egyedeket új és egészséges példányokra cserélték. 2020 óta eddig összesen 747 fát ültettek, ezeknek csupán 5 százaléka nem eredt meg. Ez az arányszám kiemelkedően jónak számít, tekintve a kihívásokat jelentő aszályos időszakokat. Ezentúl is nagy figyelmet fordít az önkormányzat arra, hogy kiszolgálja a beérkező lakossági igényeket, és minél több fát tudjon telepíteni, hozzájárulva a negatív klimatikus hatások mérsékléséhez és az élhetőbb környezet megteremtéséhez. A most ősszel kihelyezendő 250 fával a 2020 óta ültetett fák száma 997-re nőtt a kerületben.


Újbuda ez évben is együttműködik a 10 millió Fa közösség helyi csoportjával, amelynek tagjai a kerülettől kapott fákat ültetik el az általuk választott helyszínekre.