Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
augusztus 9. kedd, Emőd

Közel 4000 gyorsteszt érkezett Újbudára

Újbuda   |   2021, január 7 - 12:52
Nyomtatóbarát változatSend by email

A Fővárosi Önkormányzat a járvány kitörése óta folyamatosan segíti a budapesti önkormányzatokat a járvány elleni védekezésben főszerepet játszó tesztelések terén.

Január 6-án adományoknak köszönhetően 3975 ingyenes antigén gyorsteszt érkezett Újbudára, amelyeket Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettes adott át dr. László Imre polgármesternek. A tesztelést a Szent Kristóf Szakrendelőben végzik majd el, és elsősorban azokat a munkavállalókat fogják szűrni, akik feladataik elvégzése során sok emberrel érintkeznek.
LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.