Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
február 26. hétfő, Edina

Közbiztonsági Tanács a menekültek ügyében

Újbuda   |   2015, szeptember 11 - 11:10
Nyomtatóbarát változatSend by email

Összeült a Közbiztonsági Tanács szeptember 10-én, hogy megoldást keressen a kerületben felmerülő menekültügyi problémákra és azokról objektíven tájékoztassa a lakosságot. A megbeszélést Király Nóra közbiztonságért és egészségügyért felelős alpolgármester hívta össze.

Újbuda területét is érinti a menekültügy, hiszen a vonulók áthaladnak a kerületen, emiatt kisebb létszámú, rövid ideig itt éjszakázó csoportokkal lehet találkozni. A szakemberek szerint az áthaladók békésen haladnak céljuk felé, nem követnek el bűncselekményt. A rendőrség ura a helyzetnek, a felmerülő problémákat haladék nélkül megoldja, a közterület-felügyelettel és a polgárőrökkel szorosan együttműködnek az aktuális feladatok ellátásában.

A kerületi egészségügyi-ellátórendszert alig érinti a vándorlás, eddig kisebb fertőző betegségek fordultak elő, de a szakemberek felkészültek más jellegű, gyors és hatékony beavatkozásokra is.

A Közbiztonsági Tanács kéri a lakosságot, hogy kerülje az önbíráskodást, a véleménynyilvánítást. Rendellenesség, rendbontást esetén haladéktalanul értesítse a 112-es segélyhívó számon az illetékeseket. Arra is felhívta a figyelmet, hogy a menekültek után maradó szemét és egyéb hulladék rejthet veszélyeket, emiatt az Újbuda Prizmát kell értesíteni a 06-1 372-7640 számon. A kerület tisztaságáért is felelős Kht. visszaállítja a higiénikus környezetet a felügyelete alá tartozó területeken, egyéb esetben értesíti a felelősöket.

Közbiztonsági Tanács a menekültek ügyében