Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 27. hétfő, Hella

Köszönet az újbudaiaknak

Újbuda   |   2020, november 23 - 10:20
Nyomtatóbarát változatSend by email

Nem lehetek eléggé hálás Újbuda lakóinak. Míg két hete kedden a járványügyi konkrétumokat tartalmazó kormányrendelet rekord-késéssel, a helyzethez méltatlan kényelmi tempóban jelent meg, addig nekünk szerda délelőtt már gyors döntéseket kellett hoznunk a maszkhordásról.

Most nemcsak polgármesterként, hanem orvosként fordulok önökhöz, amikor azt kérem, tartsák be a kellemetlen, ám szükségszerű korlátozó intézkedéseket. Ezek a lépések mind az önök és családtagjaik egészségének és életének védelmét szolgálják. Több mint 150 ezren laknak kerületünkben, ami nem teszi lehetővé, sem életszerűvé azt, hogy utcáról utcára kijelöljük azokat a területeket, ahol kötelező a maszkviselés.

Ezért határoztam úgy, hogy valamennyi újbudai közterületen kötelezővé teszem a maszk viselését a hat év felettiek számára. A parkok, zöld területek, illetve az azokon lévő játszóterek területén is ajánlott ez, de nem kötelező. Szintén javasolt a liftekben, a társasházi közös helyiségekben, valamint az autókban, ha nem együtt élő családtagok ülnek bennük.

Átgondoltan, de késlekedés nélkül kellett meghozni a döntéseket, és általános tapasztalatunk, hogy az újbudaiak együtt gondolkodnak velünk ebben az ügyben is. Odafigyelésből ismét jelest vihetünk haza minden nap, de még messze nincs vége.

Most egyszerre szépek és szomorkásak az újbudai terek, ám ahhoz, hogy később esténként önfeledten sétálhassunk kedvenc utcáinkon, most fegyelmezettnek kell lennünk. Köszönet ezért az újbudaiaknak, és kérem, bármilyen probléma esetén forduljanak az önkormányzat munkatársaihoz.

Koronavírussal kapcsolatos információkat a 372-4566-os COVID Info vonalon kaphatnak, és itt kérhetnek egyebek mellett időseknek segítséget bevásárláshoz, gyógyszerek kiváltásához, segítségnyújtást fogyatékkal élőknek, valamint hatósági házi karanténnal kapcsolatos támogatást is.

Vigyázzanak magukra! Vigyázzunk egymásra!

Dr. László Imre

polgármester