Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 22. hétfő, Magdolna

Kortárs kiállítás az óvodai művészeti nevelésért

Újbuda   |   2015, december 1 - 14:15
Nyomtatóbarát változatSend by email

Kortárs galériát avattak a Hétszínvirág Óvodában november 26-án. Az első kiállítás a Szombathelyen élő és alkotó művész, Szendi-Szűcs István újrahasznosított faanyagra készült táblaképeiből nyílt.

Ezentúl a Hétszínvirág Óvodában is galéria ad helyet kortárs alkotók kiállításainak azzal a céllal, hogy művészetükkel jelen legyenek az óvodai nevelésben. Az inspirációt az önkormányzati Tesz-Vesz Óvoda adta, ahol szülők és gyerekek egyaránt örömmel fogadták a sorra nyíló kiállításokat. Gyurkó Zsuzsa a Sasadi Óvoda Hétszínvirág telephelyének a vezetője elmondta, a kortárs képzőművészek alkotásai segítséget jelentenek a művészeti nevelésben. Ezek révén a gyerekek könnyebben megnyílnak, eddig számukra ismeretlen vagy kevésbé ismert érzéseket próbálnak megfogalmazni.

Szendi Szűcs István Szombathelyen élő és alkotó képzőművész - keramikus, festő, grafikus és fotográfus - képei, alkotásai mesevilágba kalauzolják a nézőt. A táblaképei ragyogó kék, piros, sárga és zöld színűek, megragadják a szemlélő figyelmét, hívogatóak. Munkáiból – legyen az akár absztrakt, nonfiguratív – a feltétlen derű és a szabadság érzése tükröződik vissza. - A kiállításnak szép, színes világa van, biztos vagyok benne, hogy a gyerekeknek is nagyon fog tetszeni. Szeretném, ha minél gyakrabban lennének új kiállítások és minél színesebb, változatosabb világgal ismertetné meg az ide járó gyerekeket és szüleiket – mondta a megnyitón Junghausz Rajmund önkormányzati képviselő.

A környezet- és természetvédelemre nagy hangsúlyt fektető Hévszínvirág óvoda pedagógusainak különösen fontos, hogy Szendi Szűcs István újrahasznosított faanyagokra készíti munkáit, ezzel is kapcsolódva az óvoda nevelési elveihez.

H.L.