Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 19. vasárnap, Ivó, Milán

Korszerű tornacsarnok a Petőfi iskolában

Újbuda   |   2018, október 26 - 12:42
Nyomtatóbarát változatSend by email

Hoffmann Tamás polgármester avatta fel a Kovács Katalin világ- és olimpiai bajnok kajakozóról elnevezett, korszerűsített tornatermet az Újbudai Petőfi Sándor Általános Iskolában.

Újbuda önkormányzata 2012 óta él a tao-támogatás által kínált lehetőségekkel. Először a Nyéki Imre Uszoda, majd a Gabányi László Sportcsarnok újulhatott meg ennek révén, ezután megkezdődtek az oktatási intézmények sportlétesítményeinek fejlesztései. Az első az Őrmezei Általános Iskola tornacsarnoka volt, majd augusztus végére elkészült az Újbudai Petőfi Sándor Általános Iskola tornatermének külső és belső felújítása, a kiszolgáló helyiségek, öltözők teljes korszerűsítése. A 300 millió forintos beruházás egyharmadát Újbuda önkormányzata finanszírozta.

A sportlétesítmények fejlesztéséről Kocsis Sándor, az Újbuda Sportjáért Nonprofit Kft. ügyvezetője tájékoztatta lapunkat, aki hangsúlyozta: további beruházások is várhatók. Hamarosan fedett kosárlabdapálya létesül a Grosics Gyula Sport Általános Iskola udvarán és várhatóan még idén átadják a Farkasréti Általános Iskolában a szintén tao-támogatások segítségével felújított uszodát is.

A kerület igyekszik kihasználni azokat a lehetőségeket, amelyeket a kormányzat a tao-program keretében kínál az önkormányzatoknak – mondta Hoffmann Tamás polgármester. A Petőfi iskola tornaterme negyvenéves, már nagyon nagy szükség volt a változásra. – Egy korszerű, világos és nagyon modern létesítményt tudtunk létrehozni ennek az iskolának – fogalmazott a polgármester. Pereszlényiné Kocsis Éva, az iskola intézményvezetője örömét fejezte ki, hogy a májusban indult átalakítási munkák határidőre befejeződtek, és teljesen megújulhatott a 600 négyzetméteres tornaterem. Kész lett a négy öltöző, a szertár és a testnevelő tanárok irodája is, a terem bejárata előtt pedig létrehoztak egy Kovács Katalin-dicsőségfalat is, amelyen az iskolának azok a diákjai szerepelnek, akik később jelentős sportsikereket értek el és példaképpé válhattak.Kovács Katalin örömmel vállalta a felkérést, hogy segítsen átvágni a szalagot a róla elnevezett terem avatóünnepségén. A háromszoros olimpiai és harmincegyszeres világbajnok kajakozó úgy fogalmazott: büszke rá, hogy ebben az iskolában tölthette gyermekkorát. Testnevelés tagozatos volt, itt határozta el, hogy sporttal szeretne foglalkozni. Amikor meglátta a felújított tornatermet, iskolás éveinek fő színterét, maga is meglepődött, mennyivel szebb és világosabb lett a csarnok. Egyszerre három különböző foglalkozást is tarthatnak a teremben, amely kézilabda- vagy kosárlabda-mérkőzések színvonalas lebonyolítására is alkalmas.

A MAFC kosárlabdázói rövid bemutatón avatták fel az új tornacsarnok kosárpalánkjait. Az újbudai sportegyesület a MAFC Kosársuli programban is együttműködik az iskolával, hogy a gyerekek jobban megismerjék és megszeressék ezt a sportágat. A csarnokavatáson megjelent Horváth Gábor kétszeres olimpiai és háromszoros világbajnok kajakozó, Dr. Gálné Csabai Klára, a Dél-Budai Tankerület igazgatója, Balogh Gábor, a Magyar Diáksport Szövetség elnöke, Dinnyés Attila a MAFC szakmai igazgatója, Csernus László és Farkas Krisztina önkormányzati képviselő is.

(D. B. S.)