Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 3. hétfő, Helga

Kopaszi-gát: nincs ok pánikra

Újbuda   |   2016, január 13 - 13:30
Nyomtatóbarát változatSend by email

Lakó- és iroda épületeket, valamint sportolásra alkalmas területet építene a Kopaszi-gát jelenleg kihasználatlan és elhanyagolt részére az új tulajdonos. Az ingatlanfejlesztés pontos részleteire még várni kell, de Budapest legnépszerűbb parkja megmarad közterületnek, építkezni csak a Dombóvári úttól délre eső ingatlanrészen lehet.

 

Továbbra is szabadon használhatja a lakosság a Kopaszi-gát jelenleg is működő részét. Azaz közterület marad az a terület, ahol jelenleg étterem, szórakozóhely illetve kikapcsolódásra, sportolásra alkalmas terület van. Ezt Garancsi István üzletember, a területet januártól újonnan birtokló Market Csoport tulajdonosa mondta a Trend FM (volt Gazdasági Rádió) műsorában.

A Market Csoport két cége (a Market Asset Management Kft. és a River Dunainvest Kft.) közel egyéves tárgyalássorozatot követően vásárolta meg a Kopaszi Gát Kft.-t. A terület a Kopaszi-gátat is magában foglaló 56 hektáros elhanyagolt állapotban lévő ingatlan, amelyre lakó- és irodaépületeket, zöld területeket és az aktív kikapcsolódáshoz, sportoláshoz alkalmas környezetet alakít majd ki az új tulajdonos.

Garancsi István szerint az új lakás piacon tátongó űrt érzékelve vágnak bele a fejlesztésbe, amelyik az egyik legnagyobb lehet Budapesten. A részletekről, az ütemezéséről, az építkezés fázisairól a társaság a tervek szerint 2016 első negyedévében közöl majd részleteket.

Újbuda

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.