Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 18. csütörtök, Frigyes

Könyvgyűjtő akció erdélyi gyerekeknek

Újbuda   |   2021, április 22 - 09:33
Nyomtatóbarát változatSend by email

„Szívből jövő KÖNYVajándék” címmel indított gyűjtőakciót a sepsiszentgyörgyi Bod Péter Megyei Könyvtár, hogy szociálisan hátrányos helyzetű erdélyi gyerekek és fiatalok magyar nyelvű könyvekhez juthassanak hozzá. A kezdeményezéshez mások mellett csatlakozott a Tegyünk Kézdiszékért mozgalom (Újbuda egyik testvérvárosa, Kézdiszentlélek). Az akcióról, illetve a testvérvárosi kapcsolatokról Barabás Richárd alpolgármester és Bába Szilvia önkormányzati képviselő számolt be lapunknak.

Meddig tart az erdélyiek akciója, és hol lehet leadni a könyveket?

Bába Szilvia: Az április 23-áig tartó könyvgyűjtő akcióról a Tegyünk Kézdiszékért mozgalmon keresztül értesültünk március elején, és azonnal csatlakoztunk hozzá. Két állandó helyszínünk van: a felajánlott könyveket elhelyezhetik az önkormányzat Zsombolyai utcai bejáratánál lévő ládában, valamint a Savoya Parkban, a vevőszolgálatánál kihelyezett gyűjtődobozban. Ezen felül péntek délutánonként az őrmezői termelői piacon lehet leadni könyveket az önkormányzati képviselőknek.

Mindenféle gyermek- és ifjúsági kiadványt várnak?

B. Sz.: Nem. Az a kérésünk, hogy kizárólag új vagy újszerű, jó állapotú könyveket adományozzanak, amilyeneket ajándékba is szívesen adnának vagy kapnának.


A járványhelyzet alatt hogyan tartják a kapcsolatot a testvérvárosokkal?

Barabás Richárd: Sajnos személyes találkozásokra jelenleg nincs lehetőség. Természetesen minden testvértelepülésünkkel tartjuk az összeköttetést, akár telefonon, akár online, és bízunk benne, hogy hamarosan ismét a személyes kapcsolatok kerülnek előtérbe.

Újbuda

Címkék: