Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 21. vasárnap, Dániel, Daniella

Koncert, piknik, limonádé a Gárdonyi téren

Újbuda   |   2018, június 8 - 13:28
Nyomtatóbarát változatSend by email

Családias hangulatban telt a Gárdonyi téri minifesztiváljának első napja. A Gárdonyi pikniken koncertekkel, kézműves ékszerekkel, közösségi piknikezéssel várták az érdeklődőket. Az ingyenes rendezvény célja a közösségépítés és a környék népszerűsítése.

A B32 Galéria és Kultúra tér előtti placcon fűben, párnákon ücsörögve hallgatta a koncertet a közönség a Gárdonyi pikniken, a zenét - ott jártunkkor - Henri Gonzo szolgáltatta. A zenei programmok mellett workshopokat és designvásár is tartottak. Az egyik legnépszerűbb stand az újrahasznosított anyagokból készült ékszereket, kiegészítőket árusító családi vállalkozásé volt. Kollányi Juli designer fonalakból, legódarabkákból, kínai evőpálcikákból készít fülbevalókat, nyakláncokat.

A Gárdonyi piknik idején tartották a B32 Lemezjátszó című zenei sorozatának soron következő beszélgetését. Ezen Horváth Gergely műsorvezető - a Petőfi Rádió egykori Kultúrfitnesz című adásának vezetője -, a Hiperkarma frontemberével, Bérczesi Robival elemezte a Beatles Abbey Road című albumát. Mint kiderült, a Hiperkarma énekesét inspirálta a gombafrizurás banda, számos dalának motívumában érezhető a brit zenekar hatása. A Beatles tagok alázattal és bölcsen kezelték a sikert, ezért nem véletlen, hogy népszerűségük több generáció fantáziáját is megmozgatta. 

A Gárdonyi piknik következő, második napját június 14-én rendezik meg.

T. K.