Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
augusztus 12. péntek, Klára

Kóbor állatok befogásával kapcsolatos információ

Újbuda   |   2022, július 5 - 15:25
Nyomtatóbarát változatSend by email

2022. július 01. napjától a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság (FÖRI), és a Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzata együttműködési megállapodást kötött.

A megállapodás értelmében a FÖRI Illatos úti ebtelepe gondoskodik a kóborló állatok befogásáról, ellátásáról, tulajdonjogának átruházásáról.

A bejelentéseket 07–19 óra között a +36/1 347-0830, 19–07 óra között a +36/1 301-7500 telefonszámon tehetik meg, valamint, dr. Csek Tamás állatorvosnál
a +36/1 466-9505 telefonszámon.

Vargáné dr. Kremzner Zsuzsanna sk.

jegyző

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Orosz hadifoglyok Újbudán  

Fotó: fortepan/Országos Széchényi Könyvtár

Az „orosz” foglyok egy része nemzetiségét tekintve nem volt orosz, és több nyelvész rájött, hogy ez kitűnő lehetőség a finnugor nyelvi kapcsolatok kutatására. Munkácsi Bernát az Esztergom melletti táborban talált adatközlőkre. Volt olyan pillanat, amikor ott 73 mordvint, 56 cseremiszt (saját nyelvükön: mari), 39 votjákot (udmurt), 2 zürjént (komi) tartottak nyilván. A kutató az udmurtoktól legkevesebb 522 népdalt, 30 mesét és elbeszélést, 53 néprajzi közlést, 9 pogány imádságot, több találós kérdést, közmondást és tengernyi, addig tudományosan feldolgozatlan szót gyűjtött.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.