Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 16. kedd, Valter

Kíváncsi álláskeresők és fogadókész vállalatok a BME-n

Újbuda   |   2015, október 27 - 12:27
Nyomtatóbarát változatSend by email

Negyvenegyedszer rendeztek állásbörzét a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen. A harmada kínált szakmai gyakornoki programokat, minden harmadik cég frissdiplomás pályakezdőket, illetve már tapasztalattal rendelkező munkavállalókat is keresett.

A több mint két évtizede elindult Műegyetemi Állásbörzén közel 120 kiállító több ezer hazai és külföldi állás- és szakmai gyakorlati lehetősége közül válogathattak az álláskeresők. A kiállítók harmada kínált szakmai gyakornoki programokat, és tette ezt nem csak a BME hallgatóinak. Minden harmadik cég frissdiplomás pályakezdőket, illetve már tapasztalattal rendelkező munkavállalókat is keresett. Idén is a villamosmérnöki végzettségű munkakeresők válogathattak a legtöbb ajánlatból, de mintegy hetven munkaadó keresett gépészmérnököket és informatikai végzettséggel rendelkezőket. Műszaki menedzsert közel ötven, mechatronikai végzettségű szakembert több mint negyven cég keresett. A kiállítók ötöde kínált állást logisztikai, közlekedésmérnöki és vegyészmérnöki végzettségűeknek, az építő- és építészmérnökök pedig több mint tucatnyi munkáltató ajánlatai közül válogathattak. Ötven cég közgazdasági, negyven pedig pénzügyi területen kínált állásokat.

Magyarország legrangosabb álláskereső rendezvényén nem kizárólag a mérnökök és a közgazdasági végzettségűek találhatják meg a megfelelő pozíciót: területenként számítva mintegy húsz cég keresett bölcsész, és ugyanennyi természettudományi és szintén húsz jogi végzettségűeket, a kiállítók negyede pedig olyan állásokat is hirdetett, amelyek betöltéséhez nem is szükséges szakképzettség.

A cégek nagysága is mutatta a kiállítók sokféleségét: a legkisebb három, a legnagyobb 37 ezer főt foglalkoztat. A vállalatoknál alkalmazott felsőfokú végzettséggel rendelkezők aránya átlagosan 60 százalék.

Idén is megtalálható volt a korábban nagy sikerrel működő Felkészítő Szint, amelynek ingyenes programjai – próbainterjúk, önéletrajz- és karrier-tanácsadás, pszichológiai tanácsadás, stílustanácsadás, idegen nyelvű programok, grafológiai elemzés, tréningek és előadások – segítették az álláskeresők felkészülését a nehéz helyzetekre. A programokra a helyszínen és az esemény weboldalán előzetesen is regisztrálhattak az álláskeresők.

forrás: bme.hu