Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 22. hétfő, Csilla, Noémi

Kiváló újbudai intézmények

Újbuda   |   2019, április 10 - 13:21Nyomtatóbarát változatSend by email

Budapesten tartotta európai hálózatának éves tanácskozását a brüsszeli központú European Foundation for Quality Management (EFQM). Ennek keretében okleveleket és elismeréseket adtak át azoknak a magyar szervezeteknek, amelyek sikeresen alkalmazzák a kiválóság kultúra eszközeit, módszereit.

A díjazottak között egy újbudai iskola és egy szociális intézmény is szerepelt. Magyarországon az elsők között szerzett kétcsillagos minősítést az Újbudai Bocskai István Általános Iskola, az Újbudai Szociális Szolgálat (ÚSZOSZ) pedig már második alkalommal kapta meg a megerősítő tanúsítványt, ami hazai viszonylatban egyedülálló. Az elismerő okleveleket Szepesfalvyné Magassy Márta, az ÚSZOSZ vezetője (képünkön jobbra) és Gorka Szabolcs, a Bocskai iskola igazgatója (középen) vette át. Az ÚSZOSZ intézményvezető-helyettesét, Mátics Katalint (balra) a magyar tagszervezet felvette a Kiválóság Nagykövetek Klubjába, elismerve az EFQM-modell iránti elkötelezettségét.

Az EFQM több mint 25 éve hozta létre az európai kiválóság modellt, amely arra ösztönzi a vezetőket, hogy átfogóan vizsgálják a szervezeti működést, és törekedjenek a színvonal emelésére. Az újbudai díjazottak az elmúlt évek során olyan belső fejlesztéseket hajtottak végre, amelyek megerősítették a munkatársak elkötelezettségét és kezdeményezőkészségét. – A két szervezet fejlődése pozitív hatással jár a munkatársak mellett a velük kapcsolatban álló gyerekek, szülők, fiatalok és idősek, illetve rászorultak életminőségére is – mondta lapunknak a konferencia házigazdája, a nemzetközi szervezet magyarországi képviselője, a Szövetség a Kiválóságért Közhasznú Egyesület elnöke. Sugár Karolina kiemelte: ezek az eredmények példaként szolgálnak, ezzel is erősítve Újbuda, Budapest és hazánk nemzetközi jó hírnevét.

(Újbuda)