Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
március 2. szombat, Lujza

Király Nóra, Újbuda alpolgármestere állami kitüntetésben részesült

Újbuda   |   2018, augusztus 22 - 12:13
Nyomtatóbarát változatSend by email

Magyar Ezüst Érdemkereszt kitüntetést kapott augusztus 20-a alkalmából Király Nóra, Újbuda alpolgármestere, a FICSAK alapítója a családbarát munkahelyek létrehozása, valamint az egészséges életmódra nevelés érdekében végzett elkötelezett szakmai és közéleti tevékenysége elismeréseként.

Orbán Viktor miniszterelnök előterjesztésére állami ünnepünk, augusztus 20-a alkalmából Magyarország köztársasági elnöke a családbarát munkahelyek létrehozása, valamint az egészséges életmódra nevelés érdekében végzett elkötelezett szakmai és közéleti tevékenysége elismeréseként Magyar Ezüst Érdemkereszt kitüntetést adományozott Király Nórának, Újbuda alpolgármesterének, a Fiatal Családosok Klubja (FICSAK) alapítójának.

A FICSAK kiemelt célja, hogy a kormány családpolitikájához csatlakozva beszéljen a nők helyzetéről, az atipikus foglalkoztatásban lévő lehetőségekről és a családról, mint a társadalom legfontosabb alappilléréről.

A munka világába való visszatérést támogatva olyan kapcsolatokat is segít létrehozni, mint például a generációk találkozása. Sok családban hiányoznak a nagyszülők, és van, ahol az idősek elmagányosodását lenne jó megelőzni.

Király Nóra mint egészségért felelős alpolgármester kulcsfontosságúnak tartja azt is, hogy Újbuda és a FICSAK a családoknak különböző aktív szabadidős programokat biztosítson, ezeken keresztül népszerűsítve az egészséges életmódot, a sportolást, valamint a családdal együtt töltött minőségi idő meghatározó szerepét is.

Az ünnepélyes díjátadón, 2018. augusztus 16-án 11 órakor Kontrát Károly miniszterhelyettes adta át a kitüntetést a Belügyminisztérium márványaulájában.