Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 17. hétfő, Laura, Alida

Kilencvenévest köszöntöttek Kamaraerdőn

Újbuda   |   2014, június 16 - 12:48
Nyomtatóbarát változatSend by email
Szépkorú lakóját ünnepelte a napokban a Kamaraerdei Idősek Otthona. A születésnapos Krasznecz Mihályt Molnár László alpolgármester köszöntötte, az ajándékcsomag mellé Orbán Viktor miniszterelnöki oklevelét is átadta Misi bácsinak.

A 90 éves ünnepelt összetartó, szeretetteljes családban nevelkedett, technikumot végzett, azt követően műszerésznek tanult. Aktív éveiben z 1980-as évektől gépkocsivezetőként és anyagbeszerzőként dolgozott a Külügyminisztériumban, amely időszakot élete legszebb periódusának tartja Misi bácsi, mivel utazásai során a világ számos országát megismerhette. Egyebek mellett Görögországban, Spanyolországban és Olaszországban is járt, amelyek mindegyikében 5-5 évet élt.

Hosszú élete során kétszer házasodott. Az idős ember egész családját túlélte, gyermeke idén, felesége három éve halt meg. A Kamaraerdei Idősek Otthonának három éve lakója és jelenleg is aktív életet él - állítják az otthon munkatársai. A mindenkivel barátságos Misi bácsi rendszeresen részt vesz foglalkozáson, kedvenc időtöltése a Boccia játék és a keresztrejtvényfejtés.

T.D. - ÚjbudaTV