Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 2. hétfő, Petra

Kijevi beszámoló

Újbuda   |   2014, március 7 - 08:16
Nyomtatóbarát változatSend by email

Az Ökumenikus Segélyszervezet elsőként ajánlott fel Magyarországról humanitárius segítséget - a kiújult forradalmi összecsapásokat követően a sebesültek ellátásához - a kijevi Szent Mihály-székesegyháznak. Az Ökumenikus Segélyszervezet ukrajnai irodájának vezetője Gerevich János, a 11. kerület díszpolgára.

A pénzbeli támogatást az Ökumenikus Segélyszervezet február 19-én juttatta el a Majdan tér közelségében található székesegyháznak. Ennek kolostorában az összecsapások kezdetétől - átmeneti kórházként - látnak el sebesülteket, ezért köszönettel fogadták a gyógyszerek és kötszerek vásárlásához nyújtott támogatást.

A Külügyminisztérium által felajánlott további 2 millió forintos keretből újabb, a sebesültek ellátáshoz szükséges kórházi eszközöket (vérkészítmények, mobil sebészeti szettek, katéterek, infúziós készletek, fájdalomcsillapítók stb.) szerzett be a Segélyszervezet ukrajnai irodája. A szállítmányt a - továbbra is ügyeletet tartó és egészségügyi elosztó központként is működő - székesegyház a sérülteket ápoló kórházaknak juttatta el szükség szerint.

A Magyar Külügyminisztérium támogatásával beszerzett eszközök átadásán Agapit püspök, a kijevi patriarchátus helytartója személyesen mondott köszönetet a magyarok önzetlen segítségéért. Az átadáson részt vett Bayer Mihály, Magyarország kijevi nagykövete, Lehel László a Segélyszervezet elnök-igazgatója, Gerevich János a Segélyszervezet ukrajnai irodájának vezetője, valamint az egészségügyi központot irányító Solojkó Natália is.

K.V. (2014. 03. 05.)

Kijevi beszámoló

Kijevi beszámoló