Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
december 5. hétfő, Vilma

Ki akar gyermekvasutas lenni?

Újbuda   |   2017, január 18 - 10:18
Nyomtatóbarát változatSend by email

Február 4-én indul a Széchenyi-hegyi Gyermekvasút tavaszi tanfolyama, amelyre már regisztrálhatnak az érdeklődő iskolások. A négyhónapos képzés után a gyerekek nyáron állhatnak először szolgálatba.

A képzésen a tanulókat felkészítik a gyermekvasutas szolgálatokra és a kisvasutas életre. A gyerekek heti egy alkalommal elméleti és gyakorlati foglalkozásokon vesznek részt a hűvösvölgyi Gyermekvasutas Otthonépületben, a kisvasút állomásain, valamint a MÁV Baross Gábor Oktatási Központjában. Elsajátítják a vasúti jelzési és forgalmi ismereteket, pénztári szabályokat, tanulnak a környék turisztikai látványosságairól, majd vizsgát tesznek.

A tanfolyamra jelentkezhetnek az általános iskola negyedik, ötödik vagy hatodik osztályába, illetve ennek megfelelő gimnáziumi osztályba járók, akiknek tanulmányi átlaga legalább négyes; a gyermekorvos alkalmasnak találja őket a gyermekvasutas szolgálatra; továbbá a szüleik, iskolaigazgatójuk és osztályfőnökük is hozzájárul ehhez. A felvétel jelentkezési sorrendben történik. Aki nem jut be az tavaszi tanfolyamra, az októberben induló őszi képzéssel próbálkozhat legközelebb.

Jelenleg mintegy ötszázötven gyermekvasutas rendelkezik a szükséges vizsgával, munkájukat csaknem hetven ifjúsági vezető (korábbi gyermekvasutas) segíti, irányítja.

További információ a jelentkezésről és a tanfolyamról:

http://www.gyermekvasut.hu/rendezvenyek/59-tanfolyam/

Újbuda

Fotó:egyker.blog