Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 22. szerda, Júlia, Rita

Kézműves vásár nyílt a Bartókon

Újbuda   |   2014, december 17 - 13:07Nyomtatóbarát változatSend by email

December végéig kézműves termékekkel, lakberendezési tárgyakkal várják az érdeklődőket a Bartók Béla úton eddig üresen álló önkormányzati ingatlanban, melyben korábban bank működött. A vásár kezdeményezője a széles kulturális kínálatáról ismert Tranzit Kávézó, valamint az egyedi kézműves termékekkel foglalkozó Boróka Otthon Bolt.

A Tranzit vezetője a Fadrusz utcai Boróka Otthon Bolt tulajdonosával, Merkl Gabriellával összefogva olyan kézműves vásárt álmodott az önkormányzati ingatlanba, amely jó ízléssel tölti meg a vásári műfajt. Egri Orsolya gyakran sétált el az üres helyiség előtt, és mivel szerette volna valami széppel megtölteni a teret, kibérelte a Bartók Béla út 10-12. szám alatti ingatlant az önkormányzattól egy hónapra.

Semmi gagyi, semmi giccs – foglalta össze röviden a bérlő koncepcióját, amely egyúttal igazodik a vásári eklektikához. Az üzletben ugyanúgy találni házi lekvárokat, a kézműves szappanokat, kerámiát és fatárgyakat, mint vintage bútorokat, lakberendezési tárgyak, igényes irodalmat és finom textíliákat.

- Akármit is választ a látogató, biztosan igényes árut vihet haza – tette hozzá Merkl Gabriella, akinek Fadrusz utcai üzletével is az a célja, hogy felhívja a figyelmet a sokáig elfeledett kézműipari remekekre. - Olyan magyar mesterek munkáit mutatom be, akik elvont iparművészeti alkotások helyett a mindennapi használatban is helyt álló, emberközeli termékeket készítenek – mondta a vásár szervezőjeként. Tapasztalatai szerint az igényes kézműves tárgyak egyre keresettebbek és lassan a háztartásokba is visszakerülnek.

T.D.