Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 25. szerda, Orbán

Kézműves programok és vásár a B32-ben

Újbuda   |   2016, december 12 - 12:43
Nyomtatóbarát változatSend by email

Tizenhét árus várta a kicsiket és nagyokat a B32 Galéria és Kultúrtérben tartott Adventi Mese Design Marketen december 10-én. A program a „Hol nem volt” című könyvillusztráció kiállításhoz is kapcsolódott.

Karácsonyi díszeket, saját készítésű ékszereket, festett dísztárgyak egyaránt lehetett vásárolni a B32-ben múlt hétvégén megrendezett Adventi Mese Design Marketen. A vásárhoz workshopok is kapcsolódtak, a kézműves foglalkozásokon egészen egyedi darabokat készíthettek az érdeklődők.

A gyerekeknek szólt Scherer Péter felolvasó színháza, ahol a Jászai Mari-díjas színész Czigány Zoltán „Csoda és kósza” című könyvéből olvasott fel részleteket. A színész szerint napjainkban, az animáció korában is fontos szerepük van a mesekönyveknek, a felolvasott meséknek. Az adventi programot Borbáth Péter Sündör és Niru meseregénye alapján készült bábelőadás tette még színesebbé.

Az elsősorban gyerekeket megszólító egész napos program a „Hol nem volt” című könyvillusztráció kiállításhoz is kapcsolódott, a tárlat 2017. január 13-ig látogatható.

H. S.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Vadvirágos rétek Újbudán  

Folytatódik a tavaly elindított Vadvirágos Budapest program: idén a tapasztalatok alapján kissé változtak a kijelölt területek, amelyek a 6 millió négyzetméter intenzíven fenntartott fővárosi gyepnek összesen 4,5 százalékát teszik ki.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.