Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 22. hétfő, Magdolna

Kezdődik az ELEVEN Tavasz

Újbuda   |   2018, május 10 - 11:38
Nyomtatóbarát változatSend by email

Utcai társasjátékokkal, kreatív foglalkozással és sok-sok koncerttel kezdődik pénteken a háromnapos ELEVEN Tavasz fesztivál. A Bartók Béla úti családi pikniken a kulturális és gyerekprogramok mellett ételkülönlegességeket is lehet majd kóstolni és lesznek pop-up vásárok is.

Huszonöt helyszínen csaknem száz programot kínál a Bartók Béla Boulevard május 11-13. között. Az idei ELEVEN Tavaszon a közösségi és családi programok kerülnek a fókuszba, de az is megtalálja a megfelelő programot, aki művészetre, zenére vagy egy kellemes tavaszi kikapcsolódásra vágyik. - Évről évre egyre izgalmasabb programokkal töltjük meg tavasszal és ősszel a Bartók Béla utat. Szeretnénk, ha ez a pezsgés átragadna az év többi napjára is, hiszen korábban is gazdag kulturális élet jellemezte ezt a helyet – mondta Faur Zsófi, a Kulturális Tizenegy Egyesület vezetője.

A közösségi programok mellett most sem hiányozhatnak a design pop-up vásárok a galériákkal teletűzdelt utcából, ugyanakkor egyedi, egészséges és streetfood ételeket is lehet kóstolni hétvégén a Bartókon. Az ELEVEN Tavasz saját étlapján például egy szöcskéből készült desszert is szerepel, amit a finn nagykövetség pop-up éttermében lehet kipróbálni sok más finomság mellett.

Igazi művészutcává is változik a Bartók Boulevard: a kávézók, éttermek és galériák teraszait szombaton fiatal alkotók, rajz- és festőművészek lepik el. Az elkészült alkotásokat a lerajzolt helyszínek állítják ki.

A Bartók Béla út régi képeivel a múlt érdekes történeteit lehet majd megismerni több galériában. A házakat, lakásokat, családokat ábrázoló megsárgult fotók mellé színes történeteket is várnak a szervezők, a Bartók Béla út 33-ban pedig a régi fonók hangulatát idézik fel.

Szombaton a Gárdonyi téren egész nap gyerek-, sport- és ügyességi programokat tartanak, és egy különleges májusi fonalfa is készül. A szülőket a téren, a környező kávézók teraszain, valamint a galériákban koncertekre várják. A Pagonyban lesz Boribon-koncert, a Kiss Áron Magyar Játék Társaságnál pedig macikészítés és sok-sok társasjáték.

A tavaszi fesztivál ősszel folytatódik, szeptember közepén Mexikót látja vendégül a Bartók Béla Boulevard.

Az ELEVEN Tavasz programja itt található