Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 26. hétfő, Jusztina

Kevés az ittas sofőr

Újbuda   |   2016, szeptember 7 - 11:08
Nyomtatóbarát változatSend by email

Félezernél is több járművezetőből mindössze öt fogyasztott alkoholt mielőtt kocsiba ült – derült ki a rendőrség augusztus végén, a Balatoni úton tartott razziája során. Egy sofőrt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt állítottak elő.

Fokozott ellenőrzést tartott augusztus végén a Balatoni úton a BRFK XI. kerületi Rendőrkapitányság Rendészeti- valamint a Közlekedésrendészeti Főosztálya, a szomszédos XXII. kerületi Rendőrkapitányság közlekedési helyszínelő munkatársával és a Ferencvárosi Polgárőrökkel. Az ellenőrzés célja az ittas járművezetők kiszűrése, a balesetek megelőzése volt. Az akcióban 23 rendőr vett részt, akik az úgynevezett Finn módszer alkalmazásával, alkoholszonda megfújására kötelezték a megállított autóvezetőket. Pozitív eredmény esetén a helyszínen intézkedtek. A Ferencvárosi Polgárőrség a lopott, körözött autók, illetve a szabályszegők kiszűrését végezte rendszámfelismerő segítségével.

Összesen 511 járművezetőt ellenőriztek, 5 esetben szűrtek ki ittasan vezetőt, egy főt pedig bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt állítottak elő.

Újbuda

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Új önkormányzati képviselők Újbudán

Átvette mandátumát a XI. kerület két új önkormányzati képviselője, miután szeptember 18-án időközi választást tartottak Újbudán. Az 5. és a 14. egyéni választókerület eddigi képviselője, Orosz Anna, illetve Bedő Dávid országgyűlési képviselő lett az áprilisi országos választáson, és a két tisztség összeférhetetlen.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.