Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 19. szerda, Gyárfás

Kevés az ittas sofőr

Újbuda   |   2016, szeptember 7 - 11:08
Nyomtatóbarát változatSend by email

Félezernél is több járművezetőből mindössze öt fogyasztott alkoholt mielőtt kocsiba ült – derült ki a rendőrség augusztus végén, a Balatoni úton tartott razziája során. Egy sofőrt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt állítottak elő.

Fokozott ellenőrzést tartott augusztus végén a Balatoni úton a BRFK XI. kerületi Rendőrkapitányság Rendészeti- valamint a Közlekedésrendészeti Főosztálya, a szomszédos XXII. kerületi Rendőrkapitányság közlekedési helyszínelő munkatársával és a Ferencvárosi Polgárőrökkel. Az ellenőrzés célja az ittas járművezetők kiszűrése, a balesetek megelőzése volt. Az akcióban 23 rendőr vett részt, akik az úgynevezett Finn módszer alkalmazásával, alkoholszonda megfújására kötelezték a megállított autóvezetőket. Pozitív eredmény esetén a helyszínen intézkedtek. A Ferencvárosi Polgárőrség a lopott, körözött autók, illetve a szabályszegők kiszűrését végezte rendszámfelismerő segítségével.

Összesen 511 járművezetőt ellenőriztek, 5 esetben szűrtek ki ittasan vezetőt, egy főt pedig bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt állítottak elő.

Újbuda