Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 21. vasárnap, Dániel, Daniella

Kevés a nagyobb, egybefüggő bérelhető irodaterület

Újbuda   |   2015, július 27 - 15:47
Nyomtatóbarát változatSend by email

Budapest központi területein egyre nehezebb ezer négyzetméternél nagyobb egybefüggő irodaterületet találni. Dél-Budán egy 2 ezer négyzetméteres kiadó terület várja bérlőjét.

A DTZ nemzetközi ingatlan tanácsadó és a CA Immo ingatlan befektető felmérése szerint a nagyobb területek hiánya két okkal magyarázható: folyamatosan csökken az üresen álló irodaterületek nagysága és még nem indult be a spekulatív - nem előbérletre alapozott - irodafejlesztés.
A válság utáni 20 százalék feletti szintről az idei második negyedévben már 17,7 százalékra csökkent az üresedési ráta a budapesti irodapiacon. A 2 millió 789 ezer négyzetméter nagyságú budapesti bériroda állományból 460 ezer 900 négyzetméter állt üresen június végén.
A felmérés készítői szerint az egyes alpiacokon jelenleg még bérelhető nagyobb egybefüggő terület. Így például a belvárosban egy 3 ezer négyzetméteres, belső-Pesten pedig egy 5 ezer négyzetméteres terület található.
A legnépszerűbb Váci úti irodafolyosón egy 10 ezer és három, egyenként 5 ezer négyzetméteres kínálat a legnagyobb. Dél-Budán - ahol a legalacsonyabb, mindössze 7 százalékos a kihasználatlanság - mindössze egy 2 ezer négyzetméteres kiadó terület található. Az agglomerációban a legmagasabb - 39 százalékos - a kihasználatlanság, ennek ellenére csak egy 4 ezer négyzetméteres egybefüggő irodaterület vár bérlőre.

MTI/Újbuda