Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
február 28. szerda, Elemér

Kétmilliós jutalmat kaptak az újbudai lánglovagok

Újbuda   |   2015, november 18 - 14:02
Nyomtatóbarát változatSend by email

Riasztással végződött a Kerület Hete alkalmából, a tűzoltóknak rendezett díjkiosztás az újbudai laktanyában. Hoffmann Tamás polgármester 10 katasztrófavédelmi szakembernek nyújtott át emlékplakettet, és köszönte meg a kerület érdekében végzett áldozatos munkájukat. Pócsik Attila alezredes, a Dél-budai Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője elmondta, nehéz év áll a hivatásosok előtt, a nyári viharkárok miatt az átlagosnál többször kellett a helyszínre sietniük.

Kétmillió forintnyi jutalmat osztottak szét az újbudai tűzoltók között a Kerület Hete alkalmából, amellyel a laktanya kerületi támogatása 10 millió forintra emelkedett. Hoffmann Tamás polgármester az ünnepségen hangsúlyozta, a tűzoltók egész éves munkájának köszönhetően a kerület biztonságban tudhatja magát. A helytállásukról, hivatástudatukról tanúbizonyságot tevő szakemberek közül 10-en vehettek át emlékplakettet és pénzjutalmat.

Pócsik Attila alezredes, a Dél-budai Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője lapunknak elmondta, elégedett a laktanya dolgozóinak munkájával. Hangsúlyozta: a XI. kerület rendkívül vonzó a szakma számára, Újbuda vezetése ugyanis példamutató a többi budapesti kerület előtt. Ide sorolta a jármű- és informatikai beszerzéseket valamint a tűzoltók jutalmazását. Állítása szerint ezek miatt többen kérték, illetve kérik áthelyezésüket az újbudai laktanyába. Pócsik Attila nyilatkozatában a gazdagréti lakástűz visszaszorítását, a lakók kimentését, a nyári viharkárok felszámolását emelte ki, mint az elmúlt év kiemelkedő tűz-és környezetvédelmi károkkal járó eseményeit.

Az egyik jutalomban részesülő tűzoltó szintén kiemelte a kerület támogató politikáját. Úgy véli rendkívül motiváló, hogy nem csak a május 4-ei Flórián napon ismerik el munkájukat és részesülnek jutalomban, hanem a Kerület Hetén is megemlékeznek egész éves tevékenységükről.

A díjátadó után pár perc alatt két riasztás is befutott a laktanyába: egy műszaki mentéshez és egy ajtófelnyitáshoz siettek a tűzoltók.

T.K.