Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 21. kedd, Konstantin

Kerület Hete: aranylakodalom volt Újbudán

Újbuda   |   2014, november 11 - 23:10
Nyomtatóbarát változatSend by email

Újbudai 50-60 éve házasulókat és évtizedek óta a városrészben élőket köszöntött a Kerület Hetén az önkormányzat. A kiemelt hagyományként ismert "Évtizedek Újbudán" ünnepségen „aranylakodalmat” tartottak a meghívottak, ahol a polgármester előtt erősítették meg korábban tett házassági ígéretüket.

A Flamenco Szállóban tartottak aranylakodalmat és ünnepséget a kerületben élő, kerek évfordulójukat ünneplő házasok, valamint az évtizedek óta újbudai lakosok.

Hoffmann Tamás polgármester azokat a párokat adta össze a polgári házasságkötés szertartása szerint, akik idén ünneplik házasságkötésük ötvenedik-hatvanadik évfordulóját, és szerették volna esküjüket megerősíteni. A csoportos szertartáson hat pár fogadott egymásnak örök hűséget.

A teadélutánon vendégül látták a 40, 50, 60 vagy annál is több éve Újbudán élőket is. A meghívottak között voltak, akik születésüktől Újbudán élnek és olyanok is, akik bár 4-5 helyen is laktak már életük folyamán, de a kerületből nem költöztek el. A legidősebb kerületi polgár Bárdos Miklósné 90 éve él a Rozmaring utcában, Varga Máténé pedig 1925-ben született Kelenvölgyben.

Az eseményen Hoffmann Tamás polgármester elmondta: fontos, hogy megismerjük és tiszteljük kerületünk múltját, azért dolgozunk, hogy az erre épített jövő szép és nyugodt legyen, egyenletesen fejlődjön. Szerinte el kell ismerni azt a hűséget, amellyel az idősek a kerület iránt viseltetnek, az önkormányzat feladata pedig az, hogy szerethetőbb, barátságosabb kerületet varázsoljon számukra.

Az eseményen Császár Angéla szavalt verseket, a József Attila Színház művészei pedig - Nemcsák Károly színigazgató vezetésével - operett részleteket adtak elő.

T.D. - ÚjbudaTV