Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 27. hétfő, László

Kertmozi a Tranzitban

Újbuda   |   2015, július 13 - 12:23
Nyomtatóbarát változatSend by email

Nanny McPhee, Rango, Cincin lovag, Gru 2 gyerekeknek, a TED, a Sráckor, a Nem vénnek való vidék, az Út a vadonba felnőtteknek szól. A Tranzit Café kertmozija évek óta várja a nyári kikapcsolódásra vágyókat.

Idén a filmeket hétfőnként este 8 órától felnőtteknek, szerdánként 7 órától gyerekeknek vetítik. A kávézó kerthelyiségében nyugágyakból, kényelmes fotelekből lehet nézni az előadást, miközben akár pattogatott kukorica, limonádé és megannyi más finomság fogyasztható.

A heti rendszerességgel megtartott ingyenes program szeptember végéig látogatható, az aktuális moziműsor a Tranzit Art Cafe weboldalán, illetve közösségi oldalán érhető el.

A filmeken túl délutánonként családi programokat is tartanak a Kosztolányi Dezső téri szórakozóhelyen: szeptember 23-ig szerdánként 5–7-ig a CURIOCITY Varázskuckóban kipróbálhatják a gyerekek, milyen beletúrni 10 kiló Kinetic Sand örökmozgó homokba, hogyan lehet teknőst, katicát, krokodilt formázni homokgömbölyítővel. Ezen kívül építhetnek várat, készíthetnek mandalát soha ki nem száradó pillegyurmával, rajzolhatnak kavicskrétával és alkothatnak művészdobozzal.

Újbuda

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Kiteljesedés plakátokon  

Karinthy Márton – Karinthytok; Harcsa Veronika – Kassák-koncert; Grecsó Krisztián, Kollár-Klemencz László, Oltai Kata – Formabontók. Az elmúlt több mint öt évben egyebek közt ezekhez a XI. kerület kulturális helyszínein bemutatott előadásokhoz készített plakátokat Kollányi Julianna, az Újbuda újság tördelője és tervezőgrafikusa.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.